Mikkeli

Asuminen Saimaan kauniissa Mikkelissä

Onko Mikkeliin mänijöitä?  Mikkeliin on nimittäin helppo tulla, sillä kaupunki sijaitsee hyvällä paikalla Suomen kartalla ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Esimerkiksi Lahdesta ja Jyväskylästä tänne ehtii reilussa tunnissa ja Helsingistä 2,5 tunnissa, jolloin matkaa kertyy 230 km. Itse asiassa Mikkeliin pääsee vesitse vaikka Kiinasta, sillä Mikkeli on saimaanrantakaupunki!

Mikkeliä kutsutaan usein myös päämajakaupungiksi, sillä Suomen itsenäisyyden ajan sodissa puolustusvoimien päämaja on aina sijainnut Mikkelissä. Päämajakaupungin palkittu kaupunkikeskusta tarjoaa koko maakunnan suurimmat kauppakeskukset sekä hyviä erikoisliikkeitä. Yksi erikoisuus on entinen linja-autoasema, joka sijaitsee kauppakeskuksessa ja toimii kauppahallina. Se on Suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva kauppahalli, josta voi hankkia lähiruokaherkkuja. Mikkelissä on myös vireä kulttuuri- ja musiikkitarjonta.

Mikkeli on yhdistelmä urbaania ja maaseutumaista elämää. Voima ammennetaan ympäröivästä luonnosta ja luonnon puhtautta vaalitaan. Saimaa, Puula, Kyyvesi ja pienemmät järvet ja vesistöt ovat lähellä jokapäiväistä elämää. Järviä Mikkelissä on melkein tuhat, joten uimaan täällä pääsee helposti.

Mikkelissä on laadukkaat peruspalvelut ja mahdollisuudet harrastamiseen ja itsensä kehittämiseen ovat monipuoliset. Täällä voi asua monipuolisesti lähellä luontoa ja kaupunkia, maaseudulla tai taajamassa. Omistusasumisen vaihtoehtoja ovat muun muassa aravavuokra– tai asumisoikeusasunnot. Kaupungin omistamalle vuokrataloyhtiö Mikalo Oy:lle on keskitetty Aravakohteiden ja rajoituksista vapaiden vuokra-asuntojen haku. Myös yksityinen VVO-yhtymä Oyj on rakennuttanut Mikkeliin vuokra-asuntoja.

Mikkelissä kaikilla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevilla on mahdollisuus hakea MOASin opiskelija-asuntoja.

Kaupungilla on vapaita pientalotontteja kaikissa isoimmissa taajamissa. Uusien, vuosittain hakuun tulevien tonttien lisäksi kaupungilla on tarjolla myös jatkuvasti haettavia tontteja. Tonttihakupalvelusta voi tarkastella vapaana olevia tontteja. Mikkelin karttapalvelusta voit tutkia Mikkelin kaupunkia tarkemmin.

 

Psst. Muistathan muuttaessasi muun muassa sähkö- ja vesiliittymien sopimukset. Kun muuton aika koittaa, klikkaa avuksesi Muuttajan Muistilista.