Pertunmaa

Pertunmaa – hyvä paikka elää ja asua

Pertunmaa sijaitsee valtatie 5:n varrella reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Heinolasta pohjoiseen (n. 35 km) ja Mikkelistä etelään (n. 57 km). Helsingistä Pertunmaalle ennättää vajaassa parissa tunnissa, sillä matkaa on vain 183 km. Hyvänä maamerkkinä toimii ABC-Kuortti -liikenneasema. Yhteydet Helsinkiin ovat hyvät Lahden ja Heinolan moottoriteiden ansiosta. Lisäksi Pertunmaa on lähellä Keski-Suomen talouskeskuksia.

Pertunmaalla on kaksi päätaajamaa – Kirkonkylä ja Kuortti sekä useita muita idyllisiä kyliä. Kuortti sijaitsee hyvällä paikalla 5-tien varrella ja se toimiikin Pertunmaan käyntikorttina. Kirkonkylä sijaitsee noin 10 km päässä Kuortista toimien hallinnollisena keskuksena. Kirkonkylä on keskustaan ulottuvine järvimaisemineen rauhallinen asuinpaikka palveluineen.  Pertunmaa on myös suosittu kesäpaikkakunta.

Pertunmaa tähtää luottavaisena tulevaisuuteen. Kunnassa panostetaan kuntalaisten hyvinvointiin olennaisesti vaikuttavien lähipalveluiden korkeaan tasoon ja laadukkuuteen. Kunta on rakentanut nopeat laajakaistayhteydet koko kunnan alueelle. Tällä varmistetaan myös yhä laajemmin verkkoon siirtyvien palvelujen hankinta sekä haja-asutusalueiden asema hyvänä ja rauhallisena asuinpaikkana myös tulevaisuudessa. Yhtenä esimerkkinä on mainio Kotiovelle -palvelukokeilu, joka tarjoaa mahdollisuuden tilata paikallisten kauppojen tuotteita kotiin, järjestellä kimppakyytejä ja hyödyntää muita tukipalveluita.

Pertunmaalta löytyy edullisia tontteja monenlaisiin asumistarkoituksiin. Iso-Palojärven alueen tontit ovat luonnon keskellä ja alueella on hyvät ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet. Tattarimäen kaava-alueen tontit sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien läheisyydessä. Peruveden kaava-alueella voi asustaa rannan läheisyydessä, 1,5 km päässä Kirkonkylän keskustasta. Kaakonlammen tontit sijaitsevat metsäisessä ja vaihtelevassa maastossa n. 1 km liikekeskustasta.

Kunnalla on myynnissä myös edullisia asuntoja. Vapaita vuokra-asuntoja voi tiedustella kunnanvirastosta.

Psst. Muistathan muuttaessasi esimerkiksi sähkö- ja vesiliittymien sopimukset. Kun muuton aika koittaa, tartu tarjoukseen ja klikkaa Muuttajan Muistilista avuksesi.