Opiskelija

Opiskelija – eväitä elämään Mikkelin seudulla!

”Opiskelijaelämä on vilkasta. Opiskelijat ovat todella paljon koko ajan itse järjestämässä ja tekemässä eivätkä vain odota tumput suorina, että jotain tapahtuisi. Todella paljon tämän päivän Mikkelin viikoittaisista tapahtumista on opiskelijoiden, joko entisten tai nykyisten, aloitteesta järjestettyjä. On paljon erilaisia tapahtumia, kuten stand up -iltoja, pub-visoja ja vaikka mitä.” Mikkelinmiina / opiskelija (Studentum.fi -sivulta)

Mukavan asumisen lisäksi Mikkelin seudulla saa laadukasta lukio- ja ammatillista koulutusta.

Kuva; XAMK, Aki Loponen

Lukioita Mikkelin seudulla on Mikkelin lisäksi Juvalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjulla.Seudun vahvin ammatillinen kouluttaja on Etelä-Savon ammattiopisto Esedu. Mikäli opiskelu  oppisopimuksella kiinnostaa, Esedun oppisopimuspalvelut auttaa oppisopimuksen suunnittelussa ja käynnistämisessä. Oppisopimuskoulutus on joustava, käytännönläheinen ja yksilöllinen  tapa osaamisen kehittämiseen. Suomen nuoriso-opisto Paukkula tarjoaa ammatillista koulutusta kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon sekä lyhytkoulutuksia esimerkiksi liikunnanohjaukseen. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on mahdollista suorittaa Paukkulassa myös oppisopimuksella.

Lisäksi Mikkelissä toimivat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK), Mikkelin yliopistokeskus (MUC), Mikkelin kesäyliopisto, Otavan Opisto ja Mikkelin musiikkiopisto.

 

Mikkelin yliopistokeskus on verkostomallinen kolmen yliopiston osaamiskeskittymä. Yliopistokeskus perustuu  Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä Mikkelin kaupungin väliseen sopimukseen. Mikkelin yliopistokeskuksella on tarjolla mm. Suomen ainoa kokonaan englanninkielinen kauppatieteiden kandidaattiohjelma.

Mikkelin kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta sekä ammatillista täydennyskoulutusta työelämässä tarvittavien tietojen ja osaamisen päivittämiseen. Lisäksi kesäyliopistossa järjestetään muuta vapaan sivistystyön koulutusta.

Kuva; Otavan Opisto


Mikkelin aikuis- ja etälukiossa
 voi opiskella koko lukion oppimäärän, kaksoistutkinnon lukio-osuuden tai yksittäisten aineiden lukion oppimääriä. Opiskella voi myös etänä ajasta, paikasta ja iästä riippumatta.

Otavan Opistossa on tarjolla aikuis- ja nettilukio, nettiperuskoulu sekä mm. lääkislinja ja lyhytkursseja.
Mikkelin musiikkiopisto järjestää soitonopetusta lapsille ja nuorille, toimintaan kuuluvat myös erilaiset kuorot, orkesterit ja musiikkileikkikoulu.

 

 

Kuva XAMK, Aki Loponen, Loma Graphics Oy

Mikkelissä opiskelija-asuntotarjonnasta huolehtii MOAS, Mikkelin opiskelija-asunnot Oy.

Kela on laatinut kattavan opiskelijan pikaoppaan, jonka avulla saat selkeän kuvan, mitkä etuudet ovat sinulle ajankohtaisia. Opiskeluterveydenhuollosta saat lisätietoja oppilaitoksista ja lisää opiskelijaelämästä Mikkelin seudulla voit lukaista XAMK:n ja Esedun sivuilta. XAMK:lla toimii Opiskelijakunta Kaakko ja Esedulla Opiskelijayhdistys Esedu ry.

Ohjausta, tukea ja osallisuutta 13-29-vuotiaille tarjoaa Ohjaamo Olkkari.

 ”Opiskelija-alennusta saa yllättävän monesta paikasta. Vaikka Mikkeli on sinänsä pieni kaupunki, niin joka ilta tapahtuu jotakin pienimmissäkin baareissa; löytyy pubivisaa, bilisturnausta ja dj-kisoja ihan keskellä viikkoakin. (Studentum.fi -sivulta)

Mikkelin seudun tapahtumia löydät mm. MikkeliNyt -sivulta.

Tutustu lisää elämiseen Mikkelin seudulla asumisenharrastuksien ja vapaa-ajan vieton, lapsiperheiden sekä työn ja yrittäjyyden sivuillamme. Lapsiperheet -sivulta löydät tietoa perusopetuksesta.