Perheet

Perheet saavat hyvän elämän elementit Mikkelin seudulta!

Mikkelin seudulla arki on helppoa ja työmatka lyhyt. Aika ei kulu ruuhkissa ja sinulle jää aikaa harrastaa ja nauttia yhteisestä ajasta perheen ja ystävien kanssa. Luonto, kaunis elinympäristö ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet tekevät seudustamme houkuttelevan asumispaikan. Mikkelin seutu on hyvä ja turvallinen kasvuympäristö lapsille ja nuorille. Seudulla riittää näkemistä ja tekemistä ympäri vuoden ja täällä järjestetään paljon lapsiperheille suunnattuja tapahtumia.

Mikkelin seudun päivähoito tarjoaa lapselle hyvän päivän, joka päivä. Päiväkotihoidon lisäksi vaihtoehtoja ovat perhepäivähoito ja yksityinen päivähoito. Lisäksi vaihtoehtona on avoin varhaiskasvatus. Päivähoidon palveluita on saatavilla tarvittaessa myös ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin.

Seudulta löytyy varmasti sopiva eskari tai koulu jokaiselle.
Esiopetus järjestetään pääasiassa päiväkodeissa.

Peruskouluun siirryttäessä perinteisen ala- ja yläkouluopetuksen mahdollisuuksia laajentavat muun muassa painotukset kouluissa, kuten musiikkiluokat ja liikuntaluokat.

Mikkelin seudulla on palveluja myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Tutustu sivupalkista, mitä Mikkelin seudun kunnat; Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala tarjoavat lapsiperheille.

Tutustu lisää elämiseen Mikkelin seudulla asumisen, harrastuksien ja vapaa-ajan vieton sekä työn, yrittäjyyden ja opiskelun sivuillamme.

Eroa kiireestä -blogi

Lue kokemuksista, elämästä ja asioista Mikkelissä ja seudun kunnissa. Kirjoittajat edustavat eri tahoja ja kertoilevat erilaisista asioista – ihmiseltä ihmiselle. Toivottavasti saat eväitä elämäsi remonttiin ja uuden suhteen solmimiseen – Mikkelin seudulle. Oikein mukavia lukuhetkiä!

eroakiireesta_Piia Mäkilä_Mäntyharjulta saa Maastopyöräilystä lisää virtaa

Diginatiivin kasvatusprojekti Mäntyharjulla

eroakiireesta_Jody Merellen häät Mikkelin tuomiokirkossa_Mikkelin seutu

Juhlahumua ja arjen juhlaa uudessa kotikaupungissamme Mikkelissä

eroakiireesta_Maria Tuuliainen, Riina Laakso ja Emmi Tuovinen_Juvan lukio_Mikkelin seutu

Lukiolaisten mietteitä Juvasta ja sen tulevasta yhtenäiskoulusta