Perheet

Perheet saavat hyvän elämän elementit Mikkelin seudulta!

Mikkelin seudulla arki on helppoa ja työmatka lyhyt. Aika ei kulu ruuhkissa ja sinulle jää aikaa harrastaa ja nauttia yhteisestä ajasta perheen ja ystävien kanssa. Luonto, kaunis elinympäristö ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet tekevät seudustamme houkuttelevan asumispaikan. Mikkelin seutu on hyvä ja turvallinen kasvuympäristö lapsille ja nuorille. Seudulla riittää näkemistä ja tekemistä ympäri vuoden ja täällä järjestetään paljon lapsiperheille suunnattuja tapahtumia.

Mikkelin seudun päivähoitopalvelujen tavoitteena on tarjota lapselle hyvä päivä, joka päivä. Päiväkotihoidon lisäksi vaihtoehtoja ovat perhepäivähoito ja yksityinen päivähoito. Lisäksi tarjolla on avointa varhaiskasvatustoimintaa. Päivähoidon palveluita on saatavilla tarvittaessa myös ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin.

Esiopetusta järjestetään pääasiassa päiväkodeissa.

Peruskouluun siirryttäessä perinteisen ala- ja yläkouluopetuksen mahdollisuuksia laajentavat muun muassa painotukset kouluissa, kuten musiikkiluokat ja liikuntaluokat.

Mikkelin seudulla on palveluja myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Tutustu sivupalkista, mitä Mikkelin seudun kunnat; Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala tarjoavat lapsiperheille.

Tutustu lisää elämiseen Mikkelin seudulla asumisen, harrastuksien ja vapaa-ajan vieton sekä työn, yrittäjyyden ja opiskelun sivuillamme.