Pertunmaa

Eroa kiireestä ja panosta elämisen laatuun

Pertunmaa on hyvä paikka asua ja elää. Valtakunnallistakin kiitosta ja huomiota saaneiden terveyspalveluiden lisäksi kunnassa on  laadukas koulukeskus-kirjasto -kokonaisuus, joka takaa koululaisille laadukkaan ja ajanmukaisen oppimisympäristön ja opetuspalvelut. Kunnassa panostetaan kuntalaisten hyvinvointiin olennaisesti vaikuttavien lähipalveluiden korkeaan tasoon ja laadukkuuteen.

Pertunmaan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Essote. Pertunmaan hyvinvointiasemalta saa myös neuvolapalveluita.

Pertunmaan kunta tarjoaa ilmaisen varhaiskasvatuksen. Lasten päivähoitoa on tarjolla Kuortin Kuuttilan ryhmäperhepäiväkodissa ja Keinulan päiväkodissa. Päivähoito tarjoaa myös parkkihoitoa lapsille, jotka eivät ole päivähoidon piirissä. Pertunmaa panostaa lapsiperheisiin, katso vidolta kunnanjohtajan terveiset!

Perusopetusta järjestetään Pertunmaan yhtenäiskoulussa. Pertunmaan yhtenäiskoulussa toimivat esiopetus sekä ala- ja yläkoululaisten opetus.

Nuorisolle on tarjolla Nuorisotila PNT Kansantalo, joka sijaitsee Pertunmaan keskustassa ja on tarkoitettu kaikille nuorille ilman ikärajaa. Kansantalo toimii nuorten kokoontumispaikkana ja siellä on mahdollisuus osallistua erilaisiin toimintoihin tai tulla viettämään vapaa-aikaa ystävien kanssa.

Pertunmaan  nuorisoneuvosto tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa nuorten asioihin. Nuorisoneuvoston tarkoituksena onkin parantaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Lue lisää nuorisotyöstä.