Aktiivista arkea Mikkelissä ja työtä Essotella

roakiireesta_Perhetalo_Essoten seinä ja rauta-aita_Mikkelin keskussairaala
Essoten Perhetalon seinää

Muuttokuorma suuntasi Savonlinnasta Mikkeliin vuonna 2015, töiden perässä tietenkin. Pääsin tuolloin UPM Pellokselle konttorihommiin. Mikkeliin asettumisesta kiitokset kuuluvat siis tuolloiselle esimiehelleni Pasille! Vuoden 2017 alusta olen työskennellyt nykyisen työnantajani Essoten palveluksessa. Aloitin Esper-hankkeessa hankesihteerinä ja sittemmin sekä nimike, että tehtävät ovat muuttuneet. Nykyisin työpanos suuntautuu rakennushankkeen lisäksi kuntayhtymän hallintoon.

Vaneritehtaan toimistohommista sairaalamaailmaan hyppääminen oli melkoinen muutos, mutta tehdessähän sitä oppii. Jokunen vuosi sitten mielessä ei käynyt, että näpertelisin tikkejä vaahtomuoviin tai kertoisin vierailijoille, kuinka meidän uudet leikkaussalit on rakennettu. Päivittäiset työtehtävät tapahtuvat kuitenkin edelleen enimmäkseen toimiston puolella ja olenkin erittäin tyytyväinen mahdollisuuteen kehittää omaa osaamista ja ammattitaitoa. Ei siis hätää, tradenomi ei ole ompelemassa teille tikkejä vastaanotolla!

eroakiireesta_OiOin toteuttama interaktiivinen seinä Riikka Kaartilanmäen kuvituksella_Kuuma sairaala_Essote_Mikkeli
OiOin toteuttama interaktiivinen seinä Riikka Kaartilanmäen kuvituksella sijaitsee Kuuman sairaalan lasten päivystyksen odotustilassa.

Ensimmäiset 2,5 vuotta hankkeessa huipentuivat Kuuman sairaalan ja Perhetalon valmistumiseen viime keväänä. Kaiken valmiiksi saamisessa meillä oli apuna suuri määrä yhteistyökumppaneita, moni Mikkelin ja Etelä-Savon alueelta. Talo ei nouse itsestään ja seinien sisällekin täytyy saada jos jonkinlaista asiaa. Kesän aikana rakennukset varusteltiin ja kalustettiin käyttövalmiiksi. Uusiin tiloihin muutettiin asteittain loppukesästä 2019. Viime kesän lomapäivät jäivät siis hyvin vähäisiksi ja muuttolaatikoita kannettiin välillä omin hartiavoimin. Toiminta käynnistyi kuitenkin suunnitellusti; meillä on koko talo täynnä mahtavaa porukkaa, joiden venyminen on ihailtavaa. 

Mikkelissä on hyvä koulutustarjonta ja omakin tie vei XAMKiin YAMK-tutkintoa suorittamaan. Tämän lisäksi kiinnostavia opintoja ja koulutuksia olisi myös kesäyliopistolla sekä kansalaisopistolla, kaikkeen kun ei vaan aika riitä! Tietokoneen äärellä istumisen vastapainoksi aikani kuluu enimmäkseen koiran kanssa metsässä samoillessa ja juostessa sekä pyöräillessä. Vaikka omiin harrastuksiin on valikoitunut yksilölajeja, pääsee täällä esimerkiksi Mikkelin Ladun polkujuoksuporukkaan tai Velo Saimaan kimppalenkeille. Muitakin harrastusmahdollisuuksia löytyy pitkä liuta, mm. musiikkia, liikuntaa, käsitöitä, järjestötoimintaa, tanssia, teatteria. Lisäksi lähistöllä on paljon retkikohteita ja liikenneyhteydet on hyvät joka suuntaan.

 

eroakiireesta_iltatee kuksasta Anttolan Neitvuorella_Mikkeli
Iltatee Mikkelin Anttolan Neitvuorella
eroakiireesta_pyöräilykypärä ja kahvit_Fillarilenkin tauko Mäntyharjun Miekankoskella_Mikkelin seutu
Fillarilenkin tauko Mäntyharjun Miekankoskella

 

 

 

 

 

 

 

 

Pidän siitä, että täällä voin asua metsän reunassa, omassa rivitalon pätkässäni ja kuitenkin lyhyen auto- tai fillarimatkan päässä keskustasta. Asuntojen maltilliset hinnat mahdollistavat oman kodin ostamisen myös yksineläjälle. Olipa toiveissa sitten omakotitalo Saimaan rannalla tai toimiva kaupunkikoti, molemmat ovat Mikkelissä mahdollisia. Keskusta on kompakti, toimiva ja siellä on helppo liikkua. Tarjolla on hyviä ruokailupaikkoja sekä kulttuurielämyksiä.

Kuten monessa muussakin kaupungissa, on myös Mikkelissä kehitettävää. Ihan meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa, vaikka emme sitä päivätyöksi tekisikään. Minulle Mikkeli on mahdollisuuksia, mukavia ihmisiä ja mahtavia luontokohteita. Aktiivinen ja toimiva kaupunki, jossa on hyvä olla ja elää.

Mari Hytönen
suunnittelukoordinaattori, juoksentelija, ikuinen opiskelija

Teksti ja kuvat: Mari Hytönen
Pääkuva: Tommi Kirvesniemi