Kangasniemi

Välittävä ja yhteisöllinen asuminen Kangasniemellä

Kangasniemi sijaitsee valtatie 13 varrella, Puulaveden kainalossa. Kunnan läheisyydessä on kolme kaupunkia noin 45 minuutin ajomatkan päässä; Mikkeli 52 km, Jyväskylä 63 km ja Pieksämäki 47 km. Helsingistä Kangasniemelle on 250 kilometriä.

Kangasniemi on monimuotoinen maaseutukunta, jossa on laajat ja toimivat kunnan ja yksityisen palvelut. Yksi erityinen – ja harvinainen – palvelu on Kutemajärven kauppa-autot, jotka liikennöivät kuutena päivänä viikossa! Oletkos koskaan käynyt kauppa-autossa?

Kangasniemellä on hyvä asua, työskennellä ja viettää vapaa-aikaa. Kangasniemi on haluttu asuin- ja kesäpaikkakunta, jossa on lukuisia kyliä. Asumismuotojen valinnassa on monenlaisia mahdollisuuksia, esimerkiksi taajamassa on mahdollisuus rannan läheisyydessä asumiseen myös rivi- tai kerrostaloissa. Monelle kyseinen asumismuoto korvaakin mökkeilyn. 

Nykyisellä rakennuskaava-alueella sekä haja-asutusalueella on tarjolla viihtyisiä, lähellä luontoa ja vesistöjä olevia rakennuspaikkoja ja tontteja omakotirakentajille. Rakentajalle on tarjolla apua heti ensimmäisestä tontin raivauksesta asunnon sisustamiseen saakka. 

Kunnan vuokra-asuntojen sivuilta löydät tärkeitä lomakkeita, ohjeita ja sääntöjä. Lisää vuokra-asunnoista myös Valioisännöinnin sivuilta. Paikallisilta kiinteistönvälittäjiltä saat ajantasaista tietoa ja esittelyjä myytävistä kohteista. 

Luonto on luonut upeat puitteet ja kangasniemeläiset hyvällä etelä-savolaisella asenteellaan ja toiminnallaan yhteisöllisen, välittävän ilmapiirin. Kangasniemellä asuva tuntee, että hänestä välitetään. Kangasniemeläiset ovatkin ylpeitä siitä, että niin moni on valinnut kunnan joko asuinkunnakseen tai vapaa-ajan viettopaikakseen. Valitse sinäkin!

Psst. Muistathan muuttaessasi esimerkiksi sähkö- ja vesiliittymien sopimukset. Jotta muuttosi olisi mahdollisimman mukava, klikkaa Muuttajan Muistilista avuksesi.