Juva – loistava sijainti tarjoaa mahdollisuuksia työhön ja vapaa-aikaan

Meidän mielestämme aktiivinen ja laadukas arki on parasta elämässä. Aktiiviseen arkeen kuuluu mahdollisuus harrastaa mieleisiä asioita, nauttia työstä ja iloita perheestä ilman turhaa kiirehtimistä paikasta toiseen. Ympärillä on tilaa hengittää ja luonnosta voi nauttia vuodenaikojen mukaan. Asuminen ja harrastaminen on edullista ja vaivatonta. Kaikki on lähellä.

Juva tarjoaa työtä useilla eri aloilla, ja Juva on yrittäjäystävällinen kunta. Juvan yrityspalvelut auttaa niin aloittavaa kuin toiminnassa olevaa juvalaista yritystä.

Juvan elinvoimasta kertoo se, että Juvan kirkonkylä on virkeä taajama, jossa liiketilat ovat mukavasti täynnä. Viitostien varressa oleva Juvan Vehmaan alue kasvaa ja kehittyy. Vähittäiskaupan ja puu- ja elintarviketeollisuuden lisäksi alueelle on rakentunut monipuolinen konekeskittymä. Työtä on tarjolla useilla eri aloilla!

Martti Talvela kampus illalla. Juva.
Martti Talvela -kampus

Juvalla on tehty konkreettisia ratkaisuja, jotta kaikin puolin mukava arki olisi mahdollista itse kunkin toteuttaa. Juvalle valmistui viime vuodenvaihteessa upea Martti Talvela –kampus, jossa tilaa löytyy varhaiskasvatuksesta lukioon saakka. Tiesitkö muuten, että nykyaikaisessa koulussa on myös keramiikkaluokka ja valokuvausstudio? Lisäksi auditorio toimii kunnan elokuvateatterina ja monikäyttöinen liikuntahalli palvelee monia urheiluseuroja ja harrasteporukoita. Jos haluat tulla tutustumaan kampukseemme, järjestämme sinulle mielellämme kierroksen. Ilolla esittelemme.

Toinen ylpeydenaiheemme on Juvan vesiliikuntakeskus Sampola. Altaita on kuusi, liukumäki antaa vauhdit ja uimaan pääsee vaikka joka päivä! Samalla reissulla voi käydä myös kuntosalilla. Naapurikuntien asukkaatkin tietävät, miten mainio paikka muutama vuosi sitten remontoitu vesiliikuntakeskuksemme on, sillä kävijöitä tulee kauempaankin. Kahviossa voi uinnin päälle nauttia mehut ja pullat ennen kotimatkalle suuntaamista.

Lisäksi Juvalla iloitsemme lukuisista muistakin vapaa-ajanviettomahdollisuuksista, sillä vaikka työ on tärkeää, on arjessa oltava kivaa tekemistä. Meiltä löytyy jopa laskettelukeskus ja pilatesstudio! Ja totta kai ne kuntoportaat.

Piirroskuva. Juvan sijainti.Nyt jos lukiessasi mietit, missä tämä energiseltä kuulostava Juva on, niin keskellä kaunista Etelä-Savoa valtateiden risteysalueella! Keskeisen sijaintinsa ansiosta voit Juvan palveluiden lisäksi nauttia helposti myös lähikaupunkien tarjonnasta. Tai asua edullisesti Juvalla ja käydä töissä naapurissa.

Juvalta ajaa alle tunnissa neljään eri kaupunkiin: Mikkeliin, Pieksämäelle, Varkauteen ja Savonlinnaan. Uuden Mikkelin ja Juvan välisen, nelikaistaisen viitostien ansiosta erityisesti etelän suuntaan matka sujuu entistä nopeammin. Helsingistäkin ajaa Juvalle alle kolmessa tunnissa.

 

Valtatie 5. Juva. Mikkelin seutu.
Vt 5

Sujuvan liikkumisen ansiosta tuntuu kuin vuorokauteen saisi lisää tunteja. Aikaa ei mene ruuhkissa vaan sen voi käyttää lukien hyvää kirjaa ja ihastellen omalta terassilta aukeavaa järvimaisemaa. Niin ja meillä on myös niitä rantatontteja tarjolla.

 

Tule ihmeessä tutustumaan!

Piia Lampinen ja Mirjami Laitinen
Juvan elinvoimatiimin tehotytöt

Teksti ja kuvat: Piia Lampinen ja Mirjami Laitinen / Juvan elinvoimatiimi