Juvemmalle, Juvemmalle!

Kukkia ja perhosia. Kuva Suvi Torniainen. Juva.Vuoden 2021 alkukeväällä esikoisen eskarin loppu alkoi häämöttää. Isän väsymys taas alkoi lisääntymään ja huolet painamaan, kun hän näki liian vähän lapsia pitkän työmatkan vuoksi. Kävimme pyörähtämässä tuttuja moikkaamassa Juvalla ja vähän kattelimme sillä silmällä, että voisiko tämä olla meidän uusi kotikylämme. Silloinen vitostien remontti ei hirveästi antanut vahvistusta muutolle, oli hidas ja vaivalloinen. Toisin on nyt, Mikkeli-Juva-välin ajaa 30 minuutissa talvellakin. Tiet on pidetty hyvin auki auraamalla ja suolaamalla. Hirviaitakin tuo lisää turvallisuutta.

 

Nykyhetki

Poika ensimmäistä kertaa kouluun lähdössä. Juva. Kuva Suvi Torniainen.
Kohti ensimmäistä koulupäivää!

Kyselimme kuitenkin vähän paikallisesta puskaradiosta, kannattaisiko muuttaminen vai ei ja saimme paljon positiivisia vastauksia. Muutimme Juvalle puoli vuotta sitten.

Juva on turvallinen lapsien kasvaa. Muuttoon meillä vaikutti erityisesti keskeinen sijainti, molemmilla vanhemmilla on nyt sama matka töihin. Äiti käy töissä Mikkelissä ja isä Pieksämäellä ja Varkaudessa. Juuri valmistunut Martti Talvela -kampus oli piste iin päälle. Lapset pääsivät uuteen, terveeseen kouluun ja esikoinen pääsi aloittamaan pienryhmässä. Esikoisen opettaja on ollut ihana ja auttanut arkaa poikaa tutustumaan uusiin kavereihin ja opettanut meille vanhemmillekin huomaamatta lapsestamme lisää.

Kaksi nuorempaa pääsi aloittamaan viime kesänä vuorohoidossa ja ovat sopeutuneet sinne yllättävän helposti. Luottavat siellä aikuisiin ja ovat tutustuneet uusiin kavereihin.

Olemme viihtyneet Juvalla ja löytäneet omia harrastuksia kaikille sekä yhteistä tekemistä. Pojat pelaavat sählyä ja vanhempi käy myös jalkapallossa. Pienimmälle on riittänyt vielä leikkipuistot. Äitikin pelaa sählyä ja isä löysi mieluisen kuntosalin. Täältä löytyy myös läheltä uimarantoja, oma uimahalli eli Vesiliikuntakeskus Sampola, makkaranpaistopaikkoja, paljon retkeilymahdollisuuksia ja -reittejä. Talvella pääsee hiihtoladullekin lähes kotiovelta.

Talvinen Juvan kirkko. Kuva Suvi Torniainen.Tänään totesin jälleen, kuinka ihanan helppoa on lähteä vain kävellen hakemaan esikoista koulusta, ilman autoa. Nykyisin kun on vain 900 metrin matka kodin ja keskustan välillä. Ennen oli seitsemän kilometriä ja sitä ei pienten kanssa kuljettu ilman autoa tai pyörää. Talvella, jos auto ei toiminut, pysyttiin kotona ja toivottiin, josko joku pystyisi auttamaan.

Emme ole katuneet muuttoa päivääkään. Ja nää ihmiset täällä ovat ihania ja auttavaisia. Olemme päässeet tutustumaan uusiin tuttavuuksiin ja ystävystymään.
Alkujaan olemme lähtöisin äiti Pieksämäeltä ja isä Mäntyharjulta. Molempien vanhemmat asuvat kauempana, mutta olemme saaneet Juvan kunnalta apuja tarvittaessa.

 

Jesse Torniainen. Juva. kuva Suvi Torniainen

 

 

Suvi ja Jesse Torniainen
Mikkelin seudulla viihtyvät muuttajat
Jessen yritys: JT-Pyörähuolto

Teksti: Suvi ja Jesse Torniainen
Kuvat: Suvi ja Jesse Torniainen, pääkuva Anne Ahonen