Kesäromanssista ympärivuotiseksi rakkaudeksi

Monesta suusta kuulee että kesä on liian lyhyt.
Pertunmaalla on paljon kesäasukkaita ja joka kesä heillä toistuu samat mantrat:
“Ai että kun on mukava herätä luonnon keskellä”, “Kivaa kun voi itse määrätä tahdin, ei ole pakko tehdä sitä ja tätä”…
Kesäasukkaat tämän tietävät. Lomallahan kaikki on mahdollista. Kiire on kaukana ja mieli on avoin. Maalla asuminen ei tarvitse olla vain leppoisa kesäromanssi – koska Pertunmaa tarjoaa vaihtoehdon kiireeseen ympärivuotisesti.

Pertunmaan Kuortti

Totta se on, näissä maisemissa mieli lepää, kun luonnon rauhoittava vaikutus on aina läsnä. Luonnon näyttämöllä sesonkien vaihtelu on kaikkialla, mikä tuo muutosta tunnelmaan. Kelit saattavat muuttua kesästä syksyyn, syksystä talveen ja talvesta kevääseen, mutta kesän mantrat voivat toteutua myös näinä aikoina. Jos vain antaa mahdollisuuden.

Totta on myös se, ettei arki ole pelkästään luonnon ihailua. Olennainen osa onnellista arkea on myös työ, toimeentulo ja muut arjen askareet. Pertunmaalla on työpaikkoja tarjolla. Lähikunnissa on myös hyviä työpaikkoja tekijää vailla. Hyvä sijaintimme tuo monen pienemmän kaupungin mahdollisuudet sopivalle etäisyydelle ja pääkaupunkikin on alle 1,5 tunnin päässä. Kunnassa on yrittäjämyönteinen ilmapiiri ja erinomaiset digiyhteydet. Valokuituyhteydessä on jopa 900 Mt nopeus, joten etätyöskentelymahdollisuudet ovat hyvät.

Klikkaa nähdäksesi, kuinka lähellä rantaa Pertunmaan koulu sijaitsee!

Pertunmaan kunnan strategiassa on nostettu yhdeksi kärjeksi lasten ja perheiden hyvinvointi. Tästä konkreettinen esimerkki on maksuton varhaiskasvatus, jotta lapsiperheiden arki olisi huolettomampaa. Kyllä näin on, päiväkotimaksuja ei ole! Tasapuolisesti, jos perhe haluaa lapsen olevan kotona, kunta maksaa 250 € kuukaudessa kotihoidon kuntalisää, jokaisesta alle 3-vuotiaasta lapsesta. Lapsilla on turvallinen ja moderni oppimisympäristö kirkonkylän Yhtenäiskoululla – joka onkin järvimaisemallaan mielestämme Suomen paras koulu.

Ympärivuotisen elämisen laatua halutaan tarjota mahdollisimman monelle.
Siksi syksyllä 2018 käynnistettiin Vapaa-ajan asukkaasta vakituiseksi asukkaaksi – hanke, jossa kesäasukkailta on kyselty innokkuutta muuttaa vapaa-ajan asunto ympärivuotiseksi asunnoksi. Näin voisi jäädä kesän jälkeenkin nauttimaan arjesta. Hanke on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja vastaanotto on ollut erittäin myönteinen. Kunta toimii muutoksentekijöiden tukena ja rinnallakulkijana.

Tervetuloa Pertunmaalle!

Sammy Virtanen
Pertunmaan kunnan markkinointi- ja matkailuvastaava

———-

Resepti kesäromanssista ympärivuotiseksi rakkaudeksi:
Kiireen keskellä muistelee leppoisaa kesää ja haaveilee lomasta.
Lomalla, jolla kiire jää, mieli avartuu ja kaikki on mahdollista.
Kun kaikki on mahdollista, muista, että voit tehdä muutoksen.
Elämänlaatua voi lisätä – jos annat mahdollisuuden.
Pertunmaalla niitä on. Mahdollisuuksia.

 

Teksti ja kuvat: Sammy Virtanen