Lasten suusta, ja vähän aikuistenkin – tunnelmia Hirvensalmen uudelta päiväkodilta

Hirvensalmen uuden päiväkodin huone.

Suunnittelu- ja rakennustyöt on saatu päätökseen ja pitkältä tuntunut odotus on viimeinkin ohi. Lelut ja huonekalut ovat löytäneet omat paikkansa. Jotkin lelut saattavat vielä kuljeskella ja etsiä paikkaansa uusista tiloista, kuten esimerkiksi Kroko-Krokotiili. Hän on siirtynyt lasten ja aikuisten kanssa uuteen hirsirakennukseen aloittelemaan uutta toimintakautta jännittynein, mutta iloisin ja odottavin fiiliksin.

 

 

Hirvensalmen vuoropäiväkoti Omppu. Mikkelin seutu.

Hirvensalmen vuoropäiväkoti Omppu ulkoa. Mikkelin seutu.

 

 

 

 

 

 

Hirvensalmen uuden päiväkodin pihaa.Kroko viihtyy erityisen hyvin Hirvensalmen uuden päiväkodin tiloissa. Aluksi häntä jännitti hieman. Olihan avarat ja suuret tilat erilaiset kuin entisellä päiväkodilla ja WAUTSI, mitkä ikkunat. Niistä Kroko ja me omppulaiset nähdään, kun kaverit tulevat aamulla päikkyyn. Mutta jo ensimmäisen viikon aikana uudet tilat voittivat Krokon puolelleen. Jännitystä saattoivat helpottaa tutut kaverit ja työntekijät, joita muuten myös jännitti, jos saa kertoa. Olihan uudet tilat niin hienot. Mutta arvatkaapa, mikä parasta: uudella päiväkodilla oli vanha tuttu Lions Clubin lahjoittama kiipeilyteline entisen päiväkodin ulkoilualueelta. Siinä voisi kiipeillä niin kesällä, syksyllä ja keväällä, mutta miksipä ei myös talvella, jos ei ole hirmuisesti lunta. Ja voi, että! Talvella lasketaan sitten mäkeä päiväkodin uudelta kukkulalta. Kukkulalle voidaan kiivetä myös kesällä ja pitää vaikka piknik-eväsretki tai talvella voidaan juoda lämmintä mehua. Tai mitä nyt keksitään yhdessä aikuisten kanssa.

Hirvensalmen uuden päiväkodin sisätiloja.Ja, jos Ompun aikuisilta kysytään, niin kivaa on myös nykyaikainen teknologia ja pienryhmätoiminnan jatkumisen mahdollistavat monipuoliset ulko- ja sisätilat. Samassa tilassa voidaan harjoitella niin tiede- ja teknologiaosaamista Lions Clubin lahjoittaman super-ison kosketusnäyttötaulun kanssa, kuin myös kielellisiä taitoja ja itseilmaisua draaman keinoin. Uusien tilojen sijainti mahdollistaa päiväkodille yhä luonnon ja lähiliikuntapaikkojen hyödyntämisen esimerkiksi retkeilyn ja ympäristön ihmettelyn kautta. Päästään uimaan ja urheilukentälle! Ja kyllä varmasti myös Kroko viihtyy. Meillähän on lähes kaikkea: puolapuut ja esiintymislavakin.

Onpa meillä Ompussa hauskaa!

Tarinan kertojina pienet ja isot omppulaiset (Hirvensalmen päiväkoti)
Kuvat: Omppu