Maisemanvaihdos pääkaupunkiseudulta Mikkeliin

Ennen Mikkeliä asuin Keravalla yhdeksän vuotta ja kävin töissä Helsingin vilskeessä. Olin opiskellut lähihoitajaksi ja tein pitkään erilaisia lähihoitajan töitä. Työskentelin erilaisten ihmisten kanssa pienistä lapsista vanhuksiin saakka.

Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta ja sisimmässäni kaipasin päivä päivältä enemmän takaisin hiljaisuuteen, luonnonläheisyyteen ja järvimaisemiin.
Olin jo pitkään miettinyt tulevaisuuden suunnitelmiani ja opiskelua toisessa kaupungissa. Yhtenä päivänä päätin hetken mielijohteesta hakea opiskelemaan ja valitsin paikkakunnaksi Mikkelin. Oli aika päästä pois pääkaupungin läheisyydestä, joten Mikkeli kuulosti uudelta ja virkistävältä vaihtoehdolta. Kaupunki ei ollut minulle entuudestaan tuttu, enkä ollut siellä koskaan aikaisemmin käynyt.

Halusin monipuoliselle alalle ja niinpä päädyin hakemaan restonomiksi, koska olin lukenut restonomikoulutuksesta ja sen monipuolisuudesta. Halusin yhdistää ihmisläheisen työn, esimiestehtävät ja mahdollisuuden päästä tutustumaan monipuolisesti matkailuun ja erilaisiin tapahtumiin.

Ensimmäistä kertaa tulin Mikkeliin Xamkin pääsykokeisiin. Kaupunki vaikutti pieneltä, mutta heti tuli kotoisa olo ja oli ihana käydä koululla, jossa ihmiset ottivat kontaktia ja olivat tosi ystävällisiä. Toivoin niin pääseväni kouluun ja muuttamaan.

Pääsin kuin pääsinkin opiskelemaan restonomiksi ja muutin Mikkeliin. Muuton jälkeen sain nopeasti koulusta kavereita. Alkuvaiheessa tutoreista oli paljon apua kaikenlaisissa kouluun sekä asumiseen liittyvissä pulmissa.
En tuntenut Mikkelistä ketään tänne muuttaessani, mutta nopeasti huomasin, että ammattikorkeakoulussa oltiin hyvin ulospäinsuuntautuneita, vaikka ei tunnettu toisiamme etukäteen. Koulussa pidettiin yllä myös positiivista tunnelmaa ja järjestettiin opiskelijailtoja, joissa pääsi kivasti tutustumaan eri alan opiskelijoihin.

Sini Kilpi Restogaalassa. Xamk Mikkeli.Sini Kilpi ja opiskelijakaveri. Xamk Mikkeli.Opiskelen nyt siis toista vuotta restonomiksi ja olen asunut Mikkelissä kohta kaksi vuotta. Olen tykännyt kaupungista todella paljon.
Olen löytänyt kivan kuntosalin, jossa käyn monta kertaa viikossa. Tykkään myös uida ja liikkua pyörällä paikasta toiseen, mikä onnistuu Mikkelissä todella hyvin. Kesällä on paljon uimapaikkoja ja järviä, lisäksi täältä löytyy hyvät uimahallit.

Asun vähän kauempana keskustasta. Rakastan yli kaiken luontoa ja on kiva liikkua koiran kanssa maastossa, jonka lähettyvillä ei kuulu autojen vilske tai vastaan ei tule montaa ulkoilijaa, kun metsäreittejä löytyy niin monia.

Tapasin koulussa poikaystäväni, jonka kanssa olemme asuneet nyt yhdessä melkein vuoden verran.
Uusi paikkakunta ja koulu ovat siis tuoneet minulle paljon hyviä muutoksia. Olen niin onnellinen valinnoistani. Välillä on siis hyvä sen suurempia miettimättä vain seurata intuitiotaan ja hypätä tuntemattomaan, koska elämä antaa paljon, kun uskaltaa siihen tarttua ja elää hetkessä.

Sini Kilpi Mikkeli.

 

 

 

 

 

Sini Kilpi
hetkessä eläjä, joka nauttii Mikkelin luonnosta
2. vuoden restonomiopiskelija, Xamk, Mikkelin kampus

Teksti ja kuvat: Sini Kilpi