Miss Suomen sydän pysyy ikuisesti landella

Istun keskellä Helsingin sykettä, ohi vilisee satoja ihmisiä, joilla näyttää olevan kova kiire sekä stressi päällä. Yllättäen vieressä oleva auto laukaisee hälyttimet päälle ja niistä kaikuu valtava meteli. Osa minusta hyväksyy kaiken tämän nopeasti muuttuvan maailman antaen inspiraatiota tulevaan, mutta toinen puolikas minusta huutaa hiljaisuutta.

eroakiireesta_Miss Suomi Alina Voronkova Pertunmaalta ja kissaHetkinä kuten nyt, haluaisin kerätä kaikki työkuviot ja pistää auton nokan kohti kotipaikkakuntaani Pertunmaata. Ollessani 15-vuotias hädin tuskin ymmärsin, miten onnellinen olin, kun sain kasvaa luonnon läheisyydessä ja sain tilaa toteuttaa itseäni. Hetkeäkään en vaihtaisi siitä, mitä kaikkea on tapahtunut viimeisten lähes 10 vuoden aikana, kun muutin omilleni sekä pois vanhempieni kodista, mutta joka kerta, kun huomaan kalenterissani vapaan välin, alan suunnitella reissua kohti Pertunmaata.

Mietin usein, mikä paikkakunnalla viehättää minua niin paljon, sillä rakastan sykkivää elämäntyyliä sekä mahdollisuuksia. Pertunmaalta kyllä löytyy mahdollisuuksia, mutta sykettä ei ole makuuni tarpeeksi. Muun muassa Kuortin ABC, Pertun Pirtti ja Kuortin Kievari elävöittävät mökkikuntaa kesää kohti ja Kisahallin mattolaiturilla törmää usein tuttuihin kasvoihin. Kuitenkin koen Pertunmaan olevan hieman rauhallisempaa elämäntyyliä rakastavien ihmisten paikka.

eroakiireesta_Miss Suomi Alina Voronkova pienenä perheen kanssa_Pertunmaa
Alina Voronkova ja perhe

Rakas perhe sekä lapsuuteni muistot eivät pyyhkiydy mielestäni, minkä takia haluan päästä kaupungin vilskeestä takaisin kotipaikkakunnalleni hengähtämään. Tekstiä kirjoitellessa mieleeni nousee vahvasti Pertunmaan kunnan järjestämät torijuhlat Miss Suomi 2018 -kisan voiton kunniaksi.  Olin aivan satumaisessa olotilassa, kun astelin kunnantalon rappusia pitkin juhlaväen sekaan aplodien saattelemana. Minulle oli iso kunnia edustaa Suomen arvostetummassa kauneuskilpailussa pertunmaalaista likkaa ja ties kuinka monta kertaa sain kertoa, missä Pertunmaa maantieteellisesti sijaitsee. Lämmin iso kiitos ja halaus vielä kerran jokaiselle juhliin saapuneelle ihmiselle, joita oli kerääntynyt myös lähikunnista ja kaukaisimmat jopa Lohjalta!

eroakiireesta_Miss Suomi Alina Voronkova_PertunmaaKesäkuu iskeytyi yllättävän nopeasti vasten kasvoja ja enkä ole ehtinyt lainkaan miettiä tulevia lomasuunnitelmia, jos niitä edes ehdin pitämään. Missivuosi on tuonut elämääni aivan uutta sisältöä, mistä uskalsin ehkä vain unelmoida ja tämän vuoksi haluan tehdä töitä täysillä, kun rauta on kuumaa. Vähintään perheeni luokse menen vaihtamaan kuulumisia ja minut pääsee näkemään Pertunmaan kesän ykköstapahtumissa,  kuten Pertun päivillä ja Kuortin kartanon kesäjuhlissa.

Lämpöä ja iloa sekä näkemiin!

eroakiireesta_Miss Suomi Alina Voronkova_Pertunmaa_mustavalko_kuva Nadi Hammouda
Kuva Nadi Hammouda

 

Rakkaudella,
Alina Voronkova
Miss Suomi 2018
Pertunmaa

Teksti: Alina Voronkova
Pääkuva: Nadi Hammouda
Muut kuvat: Alina Voronkova