Helsingistä Haukivuorelle, Mikkelin Hollywoodiin

Helsingistä Haukivuorelle, Mikkelin Hollywoodiin

”Miksi ette muuta Mikkeliin?”
Oli vuosi 2006 ja suunnittelimme omakotitalon rakentamista jonnekin Helsingin ympäristökuntaan. Helsingin kantakaupungin osassa olevassa Vallilassa kaksio oli käynyt liian pieneksi tuoreelle kolmihenkiselle perheellemme. Kysyjänä oli siskoni mies, Pauli. He olivat asuneet Mikkelissä joitakin vuosia ja olivat olleet tyytyväisiä paikkakuntaan.

Niinpä vain suunnitelmat muuttuivat ja muutaman päivän päästä meillä oli varattuna Mikkelin kaupungin vuokrarivarinpätkä Hiirolasta, noin 16 km Mikkelin keskustasta pohjoiseen. Pääkaupunkiseudulla kymmenen vuotta asuneelle se ei ollut matka eikä mikään. Muutto osui loppusyksyyn, marraskuulle, jolloin minä ja puolivuotias tyttäreni muutimme Hiirolaan. Mieheni Mika jäi vielä Helsinkiin muutamaksi kuukaudeksi töihin, kunnes alkuvuonna 2007 muutti perässämme ja meistä tuli mikkeliläinen perhe.

Hiirolasta käsin kävimme kuukausia omakotitalojen näytöillä ympäri Mikkeliä, mutta mikään ei ollut oikein sopiva. Sitä oikeaa ei meinannut löytyä. Mika löysi jostain ilmoituksen Haukivuorella myynnissä olevasta talosta, mutta en ollut innostunut. En tiennyt Haukivuoresta mitään. Mutta kun pääsimme pihaan, tiesimme, että tässä se olisi.

Nyt tuosta on jo 13 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu toisen tyttären syntymä, oman talon kunnostusta perinnekorjaustapoja noudattaen, työpaikkojen vaihdoksia ja yrittäjyyttä. Tuntuu, että siitä kun tänne ensimmäistä kertaa autolla kurvasimme, on jo ikuisuus, ja samalla kertaa, että se oli vasta eilen. Ehkä se kertoo vain sen, kuinka hyvin olemme tänne kotiutuneet.

Tällä hetkellä teen töitä päätoimisesti etänä, työnantajani ollessa Helsingissä. Työskentely sujuu mukavasti, kun käytössä on hyvät kuitukaapeliyhteydet täältä Haukivuoren keskustan tuntumasta. Silloin kun Helsingissä täytyy käydä, pääsen sinne nopeasti ja näppärästi junalla Mikkelin keskustasta.

eroakiireesta_Haukivuori-kyltti_Mikkeli_kuva Saku Niilo-Rämä
Mikkelin Hollywood… eikun Haukivuori! Kuva: Saku Niilo-Rämä

Mikkelin Haukivuori on pieni, alle 2000 asukkaan kylä Mikkelin pohjoispäässä, noin 40 km kaupungin keskustasta. Kesäisin väkimäärä tuplaantuu kesäasukkaiden myötä. Meillä on aktiivinen aluejohtokunta ja yhdistyskenttä, joka järjestää toimintaa, tapahtumia ja tekemistä pitkin vuotta. Mukaan toimintaan pääsee kysymällä! Olemme tutustuneet paikkakuntalaisiin kuin varkain, lasten ja koulun kautta sekä olemalla itse mukana yhdistystoiminnassa ja yhteisessä tekemisessä.

Haukivuorella on erinomainen ja uusittu yhtenäiskoulu, jossa toimii peruskoulun luokkien ohella myös esikoulu. Tämä onkin ollut meille yksi tärkeimmistä asioista täällä, kun kumpikin tytöistämme on vielä koululaisia.

Puitteet kaikenlaiseen harrastamiseen ovat myös kunnossa. Kylällä on tekonurmikenttä, talvisin ladut, uusitut kuntoportaat ja polkujuoksureitit sekä esimerkiksi Hauki-Halli, jossa on urheilusali ja kuntosali. Luonnollisesti metsään ja järvelle pääsee helposti ja samalla voi hyödyntää lukuisia rantautumis- ja laavupaikkoja ympäri Haukivuorta. Myös ratsastamaan pääsee ja onpa monella oma hevonenkin pihassaan tai muita kotieläimiä. Ja jos jotain muuta haluaa harrastaa, löytyy laaja tarjonta Mikkelistä, vaikkapa amerikkalaista jalkapalloa.

Tervetuloa Mikkelin Haukivuorelle, Kyyveden kupeeseen!

Terhi Patja
haukivuorelaistunut etätyöläinen

Teksti ja pääkuva: Terhi Patja
Haukivuoren kyltti -kuva: Saku Niilo-Rämä