Hirvensalmella sielu lepää ja arjen kiireet unohtuvat

Hirvensalmella sielu lepää ja arjen kiireet unohtuvat

Olemme asuneet yhdessä Hirvensalmella kesästä 2018 asti. Teemu tosin on jo 2000-luvun alussa muuttanut töiden perässä Mikkelistä Hirvensalmelle ja Kati sitten Kajaanista kesällä 2018. Kati ei edes aiemmin ollut kuullut Hirvensalmesta muuten kuin Vain elämää -ohjelman kautta. Alussa toki punnitsimme eri asuinpaikkakuntavaihtoehtoja, mutta päädyimme sitten siihen, että yhteinen koti perustetaan Hirvensalmelle ja päivääkään emme ole katuneet tätä päätöstä.

Eroakiireesta_nalle_nemo_saksanpystykorvat_Hirvensalmi
Vauhdin takaavat saksanpystykorvat Nalle ja Nemo.

Olemme uusioperhe, johon kuuluvat Teemun kaksi alaikäistä poikaa ja Katin jo aikuiset, Kajaanissa asuva poika ja Hirvensalmelle pian muuttava tytär. Lisäksi meillä on kaksi pientä saksanpystykorvaa Nalle ja Nemo, jotka pitävät huolen, että vauhtia perheessä riittää. Teemu työskentelee Hirvensalmen kunnalla ja Kati kulkee päivittäin töissä Mikkelissä Kehitysyhtiö Mikseillä vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä.

Asumme aivan Hirvensalmen keskustassa pienkerrostalossa. Täällä kaikki peruspalvelut ovat lähellä. Kävelymatkan päästä löytyy parikin kauppaa, apteekki, pankki sekä muutama ravintola ja kahvila. Varsinkin kesällä tykkäämme kalastella, johon täällä on aivan erityisen mainiot mahdollisuudet läheisillä vesistöillä. Keväästä syksyyn vietämme aikaa myös Ripatissa mökillä.

Harrastusmahdollisuuksiakin paikkakunnalta löytyy kaiken ikäisille. Kesäisin läheinen frisbeegolf-rata on meillä ahkerassa käytössä ja Hirvensalmella on hyvät lenkkeilymaastot. Myös läheinen Haukarting-rata tarjoaa välillä vauhdin hurmaa sitä tarvitseville. Pidämme molemmat musiikista ja soitamme ja keikkailemme Suwetar -bändissä, joka koostuu hirvensalmelaisista ja mikkeliläisistä muusikoista, jotka hekin tosin ovat lähtöisin Hirvensalmelta. Bändin treenikämppä sijaitsee läheisellä komealla Kissakosken alueella. Teemu kuuluu myös Hirvensalmen Vapaapalokuntaan ja Kati liittyi juuri Palokuntanaisiin, joten tekemisen puutetta ei taatusti ole.

Arvostamme Hirvensalmessa etenkin sen luonnonläheisyyttä, turvallisuutta ja rauhallisuutta sekä palveluiden saatavuutta. Hirvensalmella sielu lepää ja arjen kiireet unohtuvat! Ja jos jotain ei paikkakunnalta löydy, sen löytää sitten läheltä Mikkelistä.

Tervetuloa Hirvensalmelle!

Kati ja Teemu Saltiola
monessa mukana olevat kuntalaiset

Teksti ja kuvat: Kati ja Teemu Saltiola