Kansainvälistä arkea Mikkelissä

Kansainvälistä arkea Mikkelissä

Mikkeli oli helppo paikka paluumuuttajalle, työpaikka järjestyi muutamassa kuukaudessa ja mieleinen kotikin kohtuullisessa ajassa. Paluumuuton suunta oli selvä, Savoon, ja Mikkeli valikoitui tuolloin asuinpaikaksi myös lyhyen Helsinki-etäisyytensä vuoksi. 


Arki Mikkelissä lapsiperheessä on sujuvaa, päiväkodit, koulut ja harrastukset ovat kaikki 10 minuutin ajomatkan päässä. Ja paikallisliikenteessä uskaltaa myös pieni koululainen kulkea. Mikkelissä on parasta myös yhteisöllisyys, joka näkyy sekä työelämässä että vapaa-ajalla – työkaverin tai naapurin kanssa ollaan tekemisissä usein muutenkin kuin postilaatikolla, ja kuulumiset vaihdetaan puolin ja toisin.

 

Viime vuosina Mikkeli on panostanut voimakkaasti digitaalisuuteen, ja nyt usean vuoden määrätietoinen työ tuottaakin hedelmää. Uusien työmahdollisuuksien ja työpaikkojen lisäksi kuntalaisten palvelut ovat siirtyneet yhä enemmän sähköisiksi, mikä helpottaa kaupungin palveluiden hyödyntämistä. Oma työpaikkani Fujitsu perusti Mikkeliin uuden toimipisteen keväällä 2018, ja perustettu toimipiste toimii Tiedonhallinnan osaamiskeskuksena Fujitsun EMEIA-alueella. Pystyn Mikkelistä käsin toimimaan osana globaalia yritystä, vieden tiedonhallinnan ratkaisuja ja parhaita käytäntöjä eteenpäin paikallisella tasolla, kansallisella tasolla sekä myös kansainvälisellä tasolla. Hyvä Mikkeli!

Tervetuloa Mikkeliin!

Katariina Ryhänen
paluumuuttaja
Fujitsu Finland