Mikkeliin opintojen perässä

Mikkeliin opintojen perässä

Olen Hanna Kurronen, toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Mikkelissä.
Ennen opintoja olin kaksi vuotta vakituisessa työsuhteessa hoitoalalla. Sisko kannusti minua hakemaan opintoihin. Tiesin, että nyt tai ei koskaan on haettava opiskelemaan, muuten jään paikalleni murehtimaan, miksi en hakenut.

Hakiessani opiskelemaan tunsin Mikkelin entuudestaan jääkiekon kautta. Oli helppo laittaa Mikkeli Savonlinnan, Lappeenrannan ja Kotkan jatkeeksi valitessani opiskelupaikkakuntaa. Hakuvaiheessa en osannut arvata, mille alalle pääsisin, koska hain kolmelle alalle. Oli mahtavaa päästä ensi yrittämällä Xamkiin opiskelemaan.

Mikkelissä pidän luonnosta, vertaisuudesta ja siitä, että kaikki on lähellä. Pidän myös ulkoilemisesta ja urheilemisesta. Luonto on aivan ihanan lähellä ja siellä voi liikkua kävellen, pyöräillen ja hiihtäen. Elämä on rauhallista Mikkelissä.

Jousiammunnassa napakymppi. Kuva Hanna Kurronen Mikkeli.Hanna Kurronen ratsastamassa. Mikkeli.Harrastuksiini kuuluvat jousiammunta, klarinetin soitto sekä tuomarointi jääkiekossa, jalkapallossa ja sähköpyörätuolijalkapallossa. Jousiammunnassa olen mukana myös seuran hallituksessa. Lisäksi minulla on oma kajakki, jolla käyn melomassa kesäisin. Ratsastustakin pyrin harrastamaan resurssieni rajoissa useita kertoja vuodessa. Hakeutuminen rakkaisiin harrastuksiini ja seuroihin on kannattanut, sillä niiden kautta olen saanut paljon uusia tuttavuuksia Mikkelistä.

Harrastusten lisäksi olen saanut kavereita oman alan opiskelijoista. Se tekee opiskelusta ja harrastamisesta antoisaa täällä Mikkelissä. Täällä saa olla oma itsensä ja tehdä omalla persoonallaan asioita.

Olen päässyt yhdistämään kaikki rakastamani asiat yhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asun koulun ja jäähallin välissä, ruokakauppa on 800 m päässä. Voin toimia oman aikatauluni mukaan ja lisäksi jää aikaa muihinkin asioihin lyhyiden siirtymisten ansiosta.

Hanna Kurronen
rakkaudesta urheiluun, innostuen kaikesta
2. vuoden yhteisöpedagogiopiskelija, Xamk

Teksti ja kuvat: Hanna Kurronen