Mikkelin seudulla on kaikki, mitä tarvitsen

Mikkelin seudulla on kaikki, mitä tarvitsen

Kyllä täällä Mikkelin seudulla on hevosenkin mukava asustella, on kaikki, mitä hevonen tarvitsee ja toki vaativampaankin makuun.

Ympäri vuoden pääsee purkamaan energiaa ja treenaamaan monipuolisesti; maastoja löytyy moneen lähtöön ja tarvittaessa maneesi ratsastusharjoituksiin ja ravirata raviharjoituksiin löytyy läheltä. Eikä mikä tahansa ravirata, sillä sehän on maailman nopein ja minäkin kiidän siellä toisinaan kuin tuulispää, harja hulmuten!

Kesällä tykkään kovasti uida ja talvella porskuttaa jäätä pitkin sieraimet huurussa. Näihinkin juttuihin täällä Järvi-Suomessa on runsaasti mahdollisuuksia. Välillä innostun laukkailemaan pitkin rehevää laidunta kuin pienet varsat konsanaan.

Olen tunnetusti kova syömään ja erityisesti kesällä laidunruoho maistuu todella makoisalta. Palvelijani rajoittavat toisinaan nautiskeluani, väittävät, että linjat kärsii ja laiskistun, itse ajattelen kuitenkin olevani kaikin puolin juuri sopiva.

Toisinaan käydään kilpailemassa ja kovin kauaa minun ei tarvitse yleensä kisapaikoille auton kyydissä seisoskella, kun moni ravirata on niin lähellä. Erityisesti syksyn pimeinä iltoina arvostan nopeaa pääsyä kotiin kaurakipolle.

Mikkelin seudulla on pollen hyvä olla, tulkaahan muutkin!

Tulipiippu
nautiskelija
Kuva: Suvi Nieminen