Tunne pysyvistä ihmissuhteista on voimakkaampi pienessä kunnassa, kuten Hirvensalmi

Tunne pysyvistä ihmissuhteista on voimakkaampi pienessä kunnassa, kuten Hirvensalmi

Lapsiperheen näkökulmasta Hirvensalmi on turvallinen pieni kunta lasten kasvaa. Kunnassa on laadukkaat päivähoitopalvelut ja peruskoulu. Koulu on saanut kiitosta maanlaajuisestikin yhtenä Suomen parhaiten hoidetuista peruskouluista. Maaseutumaisessa ympäristössä on rauhallinen elämänrytmi ja luonto lähellä. Päivähoito ja peruskoulu käyttävätkin ympärillä olevaa luontoa paljon hyödyksi erilaisissa teemapäivissä ja retkissä.

Alle kouluikäisille lapsille, jotka ovat esimerkiksi kotihoidossa, on mahdollisuus käydä oppimassa ikätovereiden kanssa yhteistoimintaa  seurakunnan kerhossa. Nuorisotalolla on toimintaa nuorille ja kansalaisopiston kursseja on tarjolla myös hyvin talviaikaan kaiken ikäisille.

Hirvensalmella on hyvät peruspalvelut. Mikäli kaipaa lisää palveluja tai erikoisliikkeitä, lähimpään kaupunkiin Mikkeliin on lyhyt matka, vain noin 30 minuuttia.

Jatkuvuuden ja turvallisen kasvuympäristön merkitys on tärkeää ja esimerkkinä tästä seuraavaa; nuorempi tyttäremme on ollut yksi vuotiaasta saakka kahden saman ikäisen kanssa ensin samalla päivähoitajalla ja sitten samalla luokalla ja nyt siirtyvät kahdeksannelle. Tunne pysyvistä ihmissuhteista on jotenkin voimakkaampi pienessä kunnassa asuttaessa.

Lastemme mielestä on kivaa, että koulussa kaikki tuntevat toisensa ja siellä ei jää kasvottomaksi oppilaaksi kuten suurissa kouluissa.

Olemme olleet tyytyväisiä Hirvensalmella asujia.

Tervetuloa Hirvensalmelle!

Heidi Honkanen perheineen
yrittäjä / Ranta-Mikkolan puutarha