Oma koti järven rannalla? Juvalla on tontteja, mistä valita

Haaveiletko kodista maaseudun rauhassa, lähellä monipuolisia ja toimivia palveluita? Vai siintääkö mielessäsi vapaa-ajanasunto rantatontilla, puhtaan luonnon helmassa? Juvalla on tontteja, mistä valita.

eroakiireesta_jakalatjarvi_Juva_Mikkelin seutu
Kaunista juvalaista järvimaisemaa

Monet haaveilevat omasta kodista järven rannalla. Juvalla haaveen toteuttaminen onnistuu, sillä myynnissä on monipuolinen valikoima tontteja sekä omakoti- että loma-asuntorakentajille. Rantatonttien hinnat vaihtelevat 35 000 – 40 000 euron väliltä, ja edullisimmillaan tontin voi hankkia eurolla neliö.  – Kaikkien järvialueiden yleiskaavat ovat voimassa, joten rakennusluvat saa nopeasti niin vakituiselle kuin vapaa-ajan asunnollekin rantasaunoineen, kertoo Juvan kunnan kaavoitusavustaja Anne Suhonen ja jatkaa: – Juvalta löytyy järvenrantatonttien lisäksi laaja valikoima tontteja rauhallisesta peltomaisemasta, myös aivan taajamakeskustan palveluiden läheltä.

Omakotirakentajille on tarjolla tontteja myös Kuosmalan Aurinkolahdessa, vain parinkymmenen kilometrin päässä Mikkelistä. Paikka on monille viitostien kulkijalle tuttu, sillä Aurinkolahden naapurissa sijaitsee kauraleivistään kuuluisan Siiskosen kotileipomon Punaisen piipun kievari. Lapsiperheetkin on huomioitu, sillä Haapataipaleen ryhmäperhepäiväkoti sijaitsee kävelymatkan päässä Aurinkolahdesta. – Kätevimmin Juvan tonttitarjontaan voi tutustua Järvisaimaa.fi -palvelussa, kertoo Anne Suhonen. – Ota rohkeasti yhteyttä, autan mielelläni kaikissa tontteihin liittyvissä kysymyksissä.

Sujuvasti Juvalle
Juvalle on helppo tulla, sillä sijaitsemme hyvien liikenneyhteyksien varrella valtateiden 5 ja 14 risteyskohdassa. Ennestään hyvät yhteydet paranevat entisestään, kun meneillään oleva valtatie 5:n peruskorjaus ja laajennus kaksikaistaisesta valtatiestä nelikaistaiseksi valmistuu kesällä 2022. Juvan erinomainen sijainti mahdollistaakin vaivattoman työssäkäynnin naapurikuntiin ja -kaupunkeihin Mikkeliin, Savonlinnaan, Pieksämäelle ja Varkauteen.

 Toimivat peruspalvelut takaavat sujuvan arjen
Juvalla on toimivat, julkiset peruspalvelut kaikenikäisille. Kaikki terveyspalvelut ovat kätevästi saman katon alla modernissa terveyskeskuksessa. Perheen pienimmille on tarjolla monipuoliset päivähoitopalvelut, ja vuoropäivähoitoa tarjoava päiväkoti Mesikämmen helpottaa vuorotöissä käyvien vanhempien arkea.

Juva tarjoaa hyvät edellytykset lasten ja nuorten kasvulle ja opiskelulle. Meillä on monipuoliset varhaiskasvatuksen palvelut, neljä alakoulua, yläaste ja lukio. Uutta, modernia ja terveilmaista Martti Talvela -koulukampusta rakennetaan parhaillaan. Kampusalueen uusi yhtenäiskoulu, lukio, 100-paikkainen päiväkoti ja liikuntahalli otetaan käyttöön tammikuussa 2021.

Vapaa-ajan tekemistä riittää
Kaunis luonto, monet järvet ja kunnan eteläosissa avautuva Saimaa luovat upeat puitteet vapaa-ajanviettoon. Juvalla voit rentoutua luonnossa liikkuen, retkeillen, metsästäen ja kalastaen. Vesiliikuntakeskus Sampola tarjoaa monipuoliset vesiaktiviteetit kuntosalin lisäksi, ja talvisin voi hiihdellä hyvin hoidetulla latuverkostolla tai lasketella Hasa Juva Ski Resort -talviurheilukeskuksessa.  Juvan vapaa-ajan vinkit on koottu kunnan sivulle.

Tervetuloa juvemmalle, meillä viihdyt varmasti!

Teksti ja kuvat: Juva
Juvan kunnan kaavoitusavustaja Anne Suhosen kanssa pääset juttuun
soittamalla 0400 158 457 tai kirjoittelemalla anne.suhonen@juva.fi