Pohjoisen tuulet puhalsivat Mikkeliin

Moikka, mun nimi on Maria, olen 22-vuotias ja muutin vuosi sitten Oulusta Mikkeliin opiskelujen perässä.

Keväällä 2019 olin juuri tullut au pairin hommista takaisin kotiin ja mietin, mihin sitä hakisi opiskelemaan. Olin käymässä isäni luona ja puhuimme jotain yhteishausta, kun heitin ilmaan, että restonomi voisi olla ihan kiva ala, kun tykkään matkustamisesta ja kielten puhumisesta. Isän mielestä se kuulosti tosi hyvältä ajatukselta ja siitä sitten innostuin katsomaan Opintopolusta, että missä voi opiskella restonomiksi. Mikkeli pisti silmään ja ihan viime hetkellä päätin laittaa sen ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

Mikkelin tuomiokirkko. Kuva Maria Kuusisto.
Mikkelin tuomiokirkko

Olin toukokuussa Helsingissä toisen alan pääsykokeissa ja olin juuri saapunut hotelliin, kun katsoin sähköpostiani ja siellä oli iloinen yllätys: olin päässyt suoraan todistusvalinnalla Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun Mikkeliin opiskelemaan restonomiksi. Olin todella yllättynyt ja iloinen, vaikka vähän ärsyttikin, että olin turhaan matkustanut Oulusta Helsinkiin ja maksanut itseni kipeäksi hotellihuoneesta. Päällimmäinen ajatus oli kuitenkin ilo ja myös jännitys tulevaisuudesta.

Ensimmäisen kerran kävin Mikkelissä, kun hain asuntoni avaimet. En tiennyt tarkalleen, missä Mikkeli oikeastaan sijaitsee, joten minun täytyi tarkastaa asia kartalta. Saapuessani Mikkeliin, olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt. Kaupunki vaikutti todella kivalta ja ajoreitti Oulusta Mikkeliin oli kaunis ja helppo ajaa.

Aluksi minua huolestutti se, että Mikkeli on aika paljon pienempi kaupunki kuin Oulu, mutta keskustassa kävellessäni en oikeastaan huomannut mitään eroa Oulun keskustaan. Mikkelin keskustassa on kaksi isoa kauppakeskusta vierekkäin ja iso tori heti niiden vieressä. Keskustassa on myös paljon ravintoloita ja kivoja kahviloita.

Kirkkopuisto Mikkeli. Kuva Maria Kuusisto.
Mikkelin kirkkopuisto

Mikkelissä tykästyin myös siihen, että kaikki on todella lähellä. Juna- ja bussiasemat ovat ihan keskustassa ja korkeakoulu on alle kahden kilometrin päässä keskustasta.
Kivaa on myös se, että Mikkelistä on hyvät juna- ja bussiyhteydet muualle Suomeen. Helsinki on noin kahden tunnin bussimatkan päässä ja yhdellä junalla pääsee myös Ouluun asti. Ei siis tarvitse vaihtaa junaa kesken matkan.

Itselleni sopeutuminen Mikkeliin oli todella helppoa. Mikkelissä on paljon kaunista luontoa, mikä on kiva, koska tykkään lenkkeilystä. Kampus ja sen ympäristö on myös todella viihtyisä ja koulun tilat modernit.

Mikkelissä on hyvä asuntotilanne ainakin opiskelijan näkökulmasta. Sain itse heti asunnon Moasin kautta, ja viime keväänä, kun halusin muuttaa keskustaan, sain heti hyvän ja edullisen asunnon, joka vastasi kaikkia toiveitani.

Olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen, että muutin Mikkeliin. En ole hetkeäkään katunut. Vaikka asun kaukana kotoa, niin olen saanut Mikkelistä todella hyviä kavereita ja unohtumattomia kokemuksia.

Maria Kuusisto
maailmalta Mikkeliin muuttanut
2. vuoden restonomiopiskelija, Xamk

Teksti ja kuvat: Maria Kuusisto