Solmi sinäkin suhde Mikkelin seudulle

Miä oon Mikkelistä. Enkä kaipaa muualle. Mikkelin seudulla on nimittäin kaikki mitä tarvitsen, eikä minulta mitään puutu. Puhun siis elämisen laadusta, siitä, mikä tekee elämästä mukavaa ja onnellista.

Ja mitäpä sitä ihminen tarvitsee hyvän elämän eväiksi? Ruokaa, vettä ja vessan. Ehkä vähän jotain muuta. Mielekästä tekemistä, rakkautta ja aikaa läheisille. Tilaa hengittää, turvallisuutta.

Nuo edellä mainitut perustarpeet täytetään Mikkelin seudulla puhtaasti ja ekologisesti, luontoa kunnioittaen. Arvostan.

Esimerkiksi ruoka, se on meillä Mikkelin seudulla hyvää – se on läheltä, tuoretta ja saa halutessaan luomuna. Ruokaan panostetaan ja kestävää ruoantuotantoa tutkitaan. Ruoka työllistää.

Ja vesi. Siitä on helppo nauttia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Vettä on kuulkaa joka puolella rantaan asti! Pelkästään Mikkelissä järviä on melkein tuhat, enkä osaa edes laskea, paljonko niitä on koko seudulla. Ja vesi on puhdasta ja hyvää. Sitä vaalitaan.

Entäpä vessat? Meillä Mikkelissä ollaan jätevedenpuhdistuksessa edelläkävijöitä, joten huoletta voi tästäkin asiasta nauttia. Puhtaus ja ekologisuus ovat hyveitä, joista luonto kiittää.

Elämä on valintoja
Miulla on mukava työ, josta nautin. Päivät kuluvat sukkelaan ja kotona 10 kilometrin päässä olen vartissa. Sitten heti sormet multaan (talvella tietysti vaikeampaa). Taustalla jossain pärrää kevääseen herännyt mopo, naapurin mies imuroi ja joku lintu laulaa riemuissaan. Jospa vielä lenkille lähimaastoon ja vaikka sukellus Saimaaseen (onnistuu muuten myös talvella). Se on nimittäin tuossa neljän kilometrin päässä, Saimaa.

Tuli mieleen, että joskus ennen saattoi hieman harmittaa, kun kesken kukkapenkin teon piti lähteä vanhempainiltaan. Juuri, kun oli saanut ittensä multaiseksi. Mutta eihän siellä mennyt kuin reipas tunti, ajoineen päivineen. Joten hyvin ennätti viemään omat ja naapurin lapset koripalloon tai kuvataidekouluun. Ja vielä takaisin kukkapenkkiin. 

Mutta nyt alkaa mennä nostalgiseksi. Lapset ovat jo omillaan, täällä Mikkelissä. Ja nyt voin käyttää vapaa-aikani miten haluan – että meniskö nyrkkeilyyn vai tanssiin? Valintoja elämä täynnä.

Maailma on lähellä
Jos sitä jotakin muuta joskus kaipaa – isompaa ja erilaista – se on parituntinen ja olen Helsingissä. On helppoa. Nuorempana kaipaili enemmän maailmalle ja niinhän se pitääkin olla. Mutta nyt elämää jo nähneenä ja matkustelleena ymmärtää, miten mukava kotiin on tulla. Mikkeliin. Täällä on turvallista, puhdasta, kaunista ja kaupunki on ihmisen kokoinen. Kaikki palvelut, mitä tarvitsen, on saatavilla ja tekemistä riittää. Mikkelin seutu on kyllä paras paikka elää ja asua. Tykkään. 

Elämää ja extremeä Mikkelin seudulla
Seutu tarjoaa tekemistä ja tapahtumia ympäri vuoden. Todella paljon. Kaikkeen ei ehdi, pitää valita. No, joku haluaa tietenkin myös sitä extremeä elämään, että löytyykö sitä? Totta kai! Sehän on persoona-asia, että mikä on extremeä.

Miulle riittää, kun välillä hyppään avantoon tai herään kesäyönä kolmelta seuraamaan auringon nousua ja maailman heräämistä. Joku toinen haluaa kalliokiipeillä, sukeltaa, ajaa maastopyörällä hankalissa olosuhteissa tai hiihtää läpi yön. Mikäs siinä, Mikkelin seudulla onnistuu. Ja ulkomaalaisille extremeä on poimia mustikoita ja leipoa niistä piirakka. Soutaa tai luistella järvellä. Meille tuo on arkipäivää. Pitää osata arvostaa.

Tarinoita ihmiseltä ihmiselle
Mutta turha sitä on kenellekään mennä sanomaan, että tule ja jää tänne. Kyllä se on itse katsottava maailmaa ja todettava, että Mikkelin seudulla on paras.

Se on vähän niin kuin hammaskalusto. Harjaa hampaat, huuhdo suu. Ei osaa arvostaa, ennen kuin parin pesukerran väliin jättö saa luomumansikkajäätelön vihlomaan hampaita. Että pese ne hampaat.

Toki toisten esimerkki tai kertomus voi hyvinkin olla se juttu, joka saa miettimään muuttoa – Mikkelin seudulle. Tätäpä tällä blogilla on tarkoitus tarjoilla – kokemuksia, elämää, asiaa Mikkelin seudun kunnista. Kirjoittajat ovat Hirvensalmelta, Juvalta, Kangasniemeltä, Mikkelistä, Mäntyharjulta, Pertunmaalta ja Puumalasta. He edustavat eri tahoja ja kertoilevat erilaisista asioista – ihmiseltä ihmiselle.

Nautitaan!
Nyt taijan ottaa tuon herkkukahvini, tummapaahtoisen, pressokeittimellä rakkaudella keitellyn ja siirtyä kahvitauolle. Kuuntelemaan, kun kukat kasvaa. Kyllä etäpäivä on mahtava juttu!

Toivon kaikille mukavia lukuhetkiä Solmun blogin parissa! Toivottavasti blogi tarjoaa eväitä elämäsi remonttiin ja uuden suhteen solmimiseen – Mikkelin seudulle.

 

 

 

 

 

 

Mira Myyryläinen eli Mirkku
palveluasiantuntija / Solmu

Teksti: Mira Myyryläinen
Kuvat: Solmu / Jannika Vahvaselkä