Liikuntaa ja ulkoilua

0,00 

Osastot: ,

Kuvaus

Saimaata, suurmiehiä ja supersankareita. Jokaiselle jotakin – arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan. On liigakiekkoa, konsertteja, stand-upia, ruokatapahtumia. Mikkelissä voi hiihtää, luistella, patikoida.

Mikkelissä panostetaan hyvinvointiin luontoarvoja unohtamatta ja asukkaiden mahdollisuudet harrastamiseen ja itsensä kehittämiseen ovat monipuoliset. Tarjolla on tekemistä jokaiseen makuun ja kaikenikäisille. Pintaraapaisuna lueteltuna Mikkelissä voi harrastaa  monenlaisia ulko– ja sisäliikuntalajeja, kuten erilaisia kamppailulajeja Kamppailuinstituutti Mikkelissä. Voit skeitata, pelata tennistä, pyöräillä. Mikkelissä on BMX-rata, beach volley- ja koripallokenttiä, hiekka- ja keinonurmikenttiä, museoita, uimahalleja sekä laajat ulkoilualueet ja -reitit. Saimaa tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten veneilyyn Saimaan retkisatamat.  Talvista ulkoilunälkää täyttävät Tornimäen laskettelukeskuksen lisäksi lukuisat hiihtoladut ja luistelukentät.

Mikkelissä on kaksi golfkenttää; Mikkelin Golf ja Annilan Golfkeskus.
Urheilua, elämyksiä ja hyvinvointia tarjoilee Kalevankankaan virkistys- ja ulkoilualue, joka on Natura-aluetta aivan Mikkelin keskustan välittömässä läheisyydessä. Siellä on upeita lenkkipolkuja, yksi kaupungin frisbeegolf-radoista sekä monitoimiareena Saimaa Stadiumi, jossa voidaan järjestää kansainvälisen tason urheilukilpailuja, isoja konsertteja ja messuja. Saimaa Stadiumilla on myös seikkailualue perheen pienimmille, nuorille skeitti- ja scoottiparkki sekä monipuoliset tilat eri lajien harjoitteluun. Stadiumin yhteydessä sijaitsee myös Mikkelin Jukurien Ikioma Areena sekä Mikkelin ravirata, jossa on juostu monia kansainvälisiä ennätyksiä.

Mikkelin keskustassa sijaitsee entinen mestauspaikka, jossa nykyään hikoillaan urheilun merkeissä. Kyseessä on Urheilupuisto eli Urski. Urskin takana on Hänski. Hänskissä eli Hänninhaudassa voi seurata Mikkelin Kamppareiden jääpallomenestystä tai jalkapalloa.

Liikuntatapahtumia ja tietoa seurojen ja yhdistysten järjestämästä toiminnasta löydät LiikkuvaMikkeli tai MAHL – Mikkelin alueen harrasteliigat ry:n -sivustoilta.