Juva

Viitostien varrella, vertaansa vailla – Juva

Juva on monen mahdollisuuden paikka yrittäjälle ja työntekijälle. Juvalla on noin 2 300 työpaikkaa, palvelualoilla niistä on lähes 60%. Muita merkittäviä toimialoja ovat  maa- ja metsätalous sekä jalostus. Teollinen tuotanto keskittyy elintarvikkeisiin ja mekaaniseen puunjalostukseen.

Kärkiyrityksiä elintarviketeollisuudessa ovat mm. Mestariviljelijät Oy sekä luomuruokiin erikoistunut Kruunuherkku Oy. Juvalla onkin paljon maatiloja, jotka harjoittavat luonnonmukaista (luomu) tuotantoa.
Suun vehnäselle laittavat Kotileipomo Siiskonen Oy  sekä Suomen elämyksellisin teehuone, TeaHouse of Wehmais.
Puunjalostuksessa toimivat mm. Sisuwood Oy ja Viitakosken puu Oy ja Juvan Vehmaan alueella mm. nostokalustojen myyntiin ja huoltoon erikoistunut Jukotech Oy. 

Juvan sijainti erinomaisella paikalla valtateiden 5 ja 14 risteyksessä mahdollistaa lyhyen ja nopean työmatkan myös muihin Itä-Suomen kaupunkeihin, kuten Mikkeliin, Savonlinnaan tai Varkauteen.

Menestyksen mahdollisuuksia pyritään lisäämään monipuolisilla työelämä- ja yrityspalveluilla. Yksilöllistä palvelua sekä työnhakijoille että työnantajille työllisyyden edistämiseksi tarjoaa Juvan kunnan työelämäpalvelut.
Kunnan avoimet tehtävät julkaistaan Kuntarekryn sivulla ja muita avoimia työpaikkoja voit selailla mm. TE-palveluiden sivuilta. Lisää työnhaun linkkejä löydät Työ ja yrittäjyys -sivullamme.

Yrittäjyys

Juvalaiselle yrittämiselle antaa leimansa vahva maaseutuyrittämisen perinne sekä erinomainen sijainti. Toimitiloja Juvalla on yli 7 500 m² sekä kaupalliseen että teolliseen käyttöön. Valtateiden 5 ja 14 risteysalueella sijaitsevaa vetovoimaista Juvan Vehmaan yritysaluetta kehitetään määrätietoisesti yrittäjien tarpeet ja toiveet huomioiden. Alueen kautta kulkee vuosittain miljoonien ihmisten asiakasvirta, joten alue on erinomainen paikka liiketoiminnalle. Vehmaalta löytyy erikokoisia yritystontteja ja toimitiloja.

Juvalla toimii myös Etelä-Savon Yrittäjien paikallisyhdistys.