Kangasniemi

Luonnosta ja luonteesta se lähtee – yritys- ja yrittäjämyönteinen Kangasniemi

Kangasniemellä on hyvä työskennellä sekä harjoittaa elinkeinoa ja yritystoimintaa. Monimuotoisena maaseutukuntana Kangasniemi on säilyttänyt laajat ja toimivat kunnan ja yksityiset palvelut.

Kangasniemen sijainti on logistisesti erinomainen. Kunta sijaitsee Mikkelin ja Jyväskylän puolivälissä, parhaalla tukialueella valtatie 13 varrella. Kangasniemeltä on lyhyt työssäkäyntimatka myös Pieksämäelle.

Kunnan elinkeinorakenteessa palveluiden osuus on lähes 60%, alkutuotannon ja jalostuksen ollessa seuraavaksi suurimmat alat. Kunnassa toimii monipuolisesti eri alojen yrityksiä, kuten puunjalostus-, metalli-, rakennus-, elintarvike- ja metsäteollisuuden,  maatalous- ja kuljetusalan sekä eri palvelualojen yrityksiä.
Suuria teollisuuden työllistäjiä ovat mm. Hovinikkarit Oy, Mimet Oy, Tehomet Oy, Virepuu Oy, Puulan Kone Oy, Reifer Oy, Rotomon Oy ja Mitos Oy.
Kunnan yrityshakemistosta löydät lisää Kangasniemen alueella toimivia yrityksiä.

Kunnan avoimet tehtävät julkaistaan Kuntarekryn sivulla. Muita avoimia työpaikkoja voit selailla mm. TE-palveluiden sivuilta ja lisää työnhaun linkkejä Työ ja yrittäjyys -sivullamme.

Työn perässä muuttavalle kunta tarjoaa ilmaisen asunnon puoleksi vuodeksi. Ehtona on, että työntekijä tekee vähintään vuoden pituisen vuokrasopimuksen Kangasniemen Vuokratalot Oy:n asunnosta. Vapaita asuntoja voi tiedustella kunnanjohtajalta.

Yrittäjyys

Kangasniemi on yritys- ja yrittäjämyönteinen kunta, joka mahdollistaa yrityksille hyvät olosuhteet yrittämiseen. Kunnan elinkeinopalvelut tarjoaa yritysneuvontaa ja tukea yrittäjyyteen yhteistyössä eri tahojen kanssa, kuten Mikkelin kaupungin kehitysyhtiön Miksei Oy:n kanssa. Elinkeinopalvelut neuvoo aloittelevia yrittäjiä yrityksen perustamisasioissa, sekä jo toimivia yrityksiä erilaisissa tarpeissa, kuten tila- ja tonttitarpeissa, yritystuki-, koulutus- ja kehittämistarpeissa.
Kangasniemellä pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on mahdollisuus saada investointi- tai kunnan omia monipuolisia yritystukia.

Yritystontteja on tarjolla kilpailukykyiseen hintaan esimerkiksi isojen teiden vierellä Lapaskankaan teollisuusalueella. Alueen yritystonteista on muodostettavissa joustavasti erikokoisia tontteja.

Kangasniemellä toimii myös Etelä-Savon Yrittäjien paikallisyhdistys.