Puumala

Puumala – vahva pienyrityskunta

Puumalassa toimii yli 200 yritystä.  Elinkeinorakenteessa kärkipaikkaa pitävät koulutus-, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä julkinen sektori. Tärkeitä aloja ovat myös maa-, metsä- ja kalatalous sekä kauppa, liikenne, ravintola- ja majoituspalvelut. Erityinen vahvuus on laaja vapaa-ajan asutus. Tunnettuja Puumalassa toimivia yrityksiä ovat mm. Sahanlahti ResortEspit Oy, Puumalan Lohi Oy ja Puumalan Mökki- ja Metsähuolto Oy.
Lisää työmahdollisuuksia on tarjolla noin tunnin ajomatkan päässä Mikkelissä, Imatralla tai Savonlinnassa.

Puumalassa on upeat puitteet ja edellytykset etätyön tekemiseen ja kunnalla on vuokrattavana hyvillä yhteyksillä varustettu etätyöpiste.
Kunnan avoimet tehtävät julkaistaan Kuntarekryn sivulla ja muita avoimia työpaikkoja voit selailla mm. TE-palveluiden sivuilta. Lisää työnhaun linkkejä löydät Työ ja yrittäjyys -sivultamme.

Yrittäjyys

Puumala tarjoaa yrityksille hyvän sijainnin Saimaan ja useiden kaupunkien (Mikkeli, Savonlinna, Imatra ja Lappeenranta) keskellä. Lisämahdollisuuksia yrittämiseen luo alle 300 kilometrin päässä oleva Pietari ja 60 kilometrin päässä oleva Imatran kansainvälinen rajanylityspaikka. Kunta onkin hyvä paikka yritystoiminnalle, jopa Etelä-Savon paras! (Suomen Yrittäjien kuntabarometri)

Kunta palvelee sekä toimivia yrityksiä että yrittämistä suunnittelevia henkilökohtaisesti. Tarjolla on monipuolisesti yrittäjätukia, kuten kunnan messu- ja koulutustuki, työllistämispalkkio ja yrittäjäseteli. Lisäksi kunnan yrityspalveluista voi kysyä toimitiloja ja tontteja.

Puumalassa toimii myös Etelä-Savon Yrittäjien paikallisyhdistys.