Työtä, koulua ja harrastuksia tarjoava opiskelijan Mikkeli

Olen 20-vuotias ja olen aina asunut Mikkelissä. Olen kokenut kaupungin mieleisekseni; olen saanut täältä ystäviä, harrastuksia ja päässyt opiskelemaan tulevaisuuteni ammattia. Olen joskus miettinyt muuttavani Mikkelistä pois, mutta Mikkelistä on tullut monipuolinen kotini, joka tarjoaa minulle kaiken tarvittavan.

Viihtyvyyttä ja monenlaisia vapaa-ajan mahdollisuuksia

Hiekkaa lennättämässä motocross-radalla.

Mikkelin keskustaan pääsee nopeasti hyvien kulkuyhteyksien ansiosta ja keskustan vieressä on hyviä liikuntapaikkoja. Vietän mieluusti keskustassa aikaa ystävieni kanssa kahvikupin äärellä tai koirapuistossa juoksuttaen koiriamme. Viihdyn hyvin myös yksin ja monesti kaipaankin metsään kävelemään koirieni kanssa. Mainiot metsäpolut keskustan lähellä tarjoavat myös kattavat reitit polkupyöräilyyn kesäisin ja talvisin.

Lähellä sydäntäni on moottoripyörät. Kun kaipaan elämääni hiukan vauhtia, on ihanaa lähteä kuumana kesäpäivänä ajamaan moottoripyörällä kohti Puumalaa, samalla haistaen järven tuoksun. Lisäksi pääsen ajamaan motocross-pyörälläni hiekkamontulle Mikkelin laidalle. Hiekkamontulle ajaa alle puolessa tunnissa, mikä mahdollistaa sen, että hiekkaa pääsee lennättämään tiukemmallakin aikataululla.

Opiskeluni Mikkelissä

Mikkelissä on paljon erilaisia opiskelumahdollisuuksia. Itse opiskelin Etelä-Savon ammattiopistossa Esedussa ensin logistiikan perustutkinnon, mutta ala ei kuitenkaan tuntunut omaltani. Olin työskennellyt päivittäistavarakaupassa muutaman kesän ja silloin tällöin sesonkien ulkopuolella. Pidin työstä ja aloin miettiä, olisiko tulevaisuuden ammattini liiketalouden puolella. Ilokseni sain aloittaa oppisopimuskoulutuksen kuukauden kuluttua valmistumisestani tutussa päivittäistavarakaupassa, jossa opiskelen tälläkin hetkellä.

Työn ja opiskelujen ohella osallistun myös Esedun opiskelijayhdistyksen toimintaan. Toimin tänä kautena opiskelijayhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Pidän yhdistystoiminnasta, sillä saan vaikuttaa opiskelijoiden etuihin ja olla mukana kehittämässä ammattiopistoamme ja koulutustamme. Pidän myös siitä, että järjestämme opiskelijoille ohjelmaa ja erilaisia tapahtumia. Tämä tuo erilaista kokemusta ja varmuutta siitä, että haluan työskennellä tulevaisuudessa ihmisten parissa.

 

Tulevaisuuteni Mikkelissä

Näen, että tulevaisuuteni voisi olla Mikkelissä. Vielä en osaa sanoa, asettuisinko pysyvästi asumaan Mikkelin sivukylille maaseudulle vaiko lähemmäksi ydinkeskustaa.
Lisäksi uskon, että Mikkeli pystyy tarjoamaan minulle tulevaisuudessa työtä omalta alaltani sekä jatkokoulutusmahdollisuuksia. Sillä haluan kouluttaa itseäni lisää – Mikkelissä.

Mirva Saarinen
oppisopimusopiskelija, Esedu, Mikkeli
Esedun opiskelijayhdistyksen puheenjohtaja

Teksti: Mirva Saarinen
Kuvat: Mirva Saarinen, Mikkelin kaupunki