Hirvensalmi

Hirvensalmi – rantaa, Puulaa ja kaunista luontoa

Hirvensalmella Puulan kaunis järviluonto tarjoaa paljon eri aktiviteetteja ja harrastuksia. Hirvensalmella voit meloa pitkin kuohuvia koskia tai soudella silmiähivelevän kauniilla järvenselillä. 127 järveä ja 327 saarta tarjoavat lukemattomia retkimahdollisuuksia. Tarjolla on tilauksesta myös vene- ja laivaristeilyjä esimerksiksi Puula Toursin järjestämänä. Heinäkuussa voi tanssahdella kesäisissä lavatansseissa, eikä Mikkelin aktiviteetitkään ole kaukana.

Urheilukentällä on valmiudet monipuoliseen liikkumiseen. Hirvensalmelta löytyvät valaistut pururadat ja hiihtolatu sekä mm. kiipeilyseinä ja frisbeegolf-rata. Ahti Karjalaisen syntymäkoti sijaitsee Hirvensalmella ja kunnassa on monia muitakin museoita. Tutustumisen arvoisia ovat Kissakosken voimalaitoksen sähkönäyttely sekä kaikkien tuntema Satulinna!

Moottoriurheilusta kiinnostuneille Hirvensalmelta löytyy Jyhnäharjun moottoriurheilurata, jossa on järjestetty kansallista Jyhnäharjun CC -tapahtumaa. Maasturistit järjestää Finland trophy retro -tapahtumaa Hirvensalmella ja Liekuneella on ajettu ratamoottoriveneiden SM-osakilpailuja. HauKarting tarjoaa vauhtielämyksiä läpi vuoden.

Hirvensalmi tarjoaa myös sielun sivistystä kansalaisopistossa sekä Mikkelin Musiikkiopiston sivutoimipisteellä.

Kunnan matkailuinfon sivuilta löytyy lisää tekemistä ja näkemistä ja esimerkiksi karttoja. VisitHirvensalmi -sivustolta löydät lisää palveluita ja tapahtumia päivitetään kunnan sivuille sekä MikkeliNyt -palveluun.