Kangasniemi

Kangasniemellä on helppo harrastaa

Kangasniemen kunta, Puulan seutuopisto ja lukuisat järjestöt, kuten Kangasniemen Kalske, tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ympäri Kangasniemeä. Tarjontaa on kaikille ikäpolville, alkaen taaperosirkuksesta aina seniori-ikäisten omiin kerhotoimintoihin.

eroakiireesta_vapaa-aika_kangasniemi_golfKoko Kangasniemi on hienoa luonto-, lenkkeily- ja pyöräilymaastoa, josta jokainen voi valita itselleen sopivan mittaisia reittejä. Muita liikuntamahdollisuuksia tarjoaa Tehomet Areena, jossa on jäähalli, juoksusuora, kiipeilyseinä ja ampumarata. Vaihtoehtoina ovat myös monipeliareena, latuverkosto, luontopolut, beachvolley, frisbeegolf ja paljon muuta! Suomen kaunein ja paras ysi löytyy PuulaGolfista. Kyyvedestä ja Puulasta pääsee nauttimaan vesiretkeilyreitistöillä, vaikka kirkkoveneellä tai meloen. 

Kangasniemi tunnetaan monipuolisena kulttuuripitäjänä, jolla on pitkät perinteet. Runoilija Otto Mannisen syntymäkoti sijaitsee Hokassa ja Harjumaassa on kuplettilaulaja Hiski Salomaan syntymäpaikka. Kunnantalon Kangasniemi-sali toimii monien tapahtumien näyttämönä, kuten konsertti-, elokuva– ja teatterisalina. Tila soveltuu myös oivallisesti kokousten sekä seminaarien järjestämiseen. Kangasniemen voi kokea myös kulttuuripolulla ja Syvälahden viihdekeskuksella pääsee nauttimaan tanssin lisäksi monenlaisista muista kulttuurielämyksistä. Mikkelin musiikkiopiston Kangasniemen toimipiste tarjoaa monipuolista musiikin perusopetusta lapsille ja nuorille ja nuorisotila kokoaa nuorison yhteisiin tiloihin viettämään vapaa-aikaa. Teatterin iloa tarjoilee Teatteri Ilona!

Kangasniemellä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, joita voi selailla kunnan ja MikkeliNyt -sivuilta. Tekemistä ja elämyksiä riittää esimerkiksi koko perheen Maitolaituri-tapahtumassa tai joka toinen vuosi järjestettävässä Kangasniemi-Rallissa. Kangasniemen musiikkiviikoilla voi nauttia musiikin hurmasta.

Lue lisää vapaa-ajan vietosta kunnan sivuilta. Tekemistä ja näkemistä löydät myös Kangasniemen Asuminen & Matkailu 2021 -lehdestä sekä VisitKangasniemi -sivustolta.