Mäntyharju

Lumoudu luonnosta ja kulttuurista Mäntyharjulla

Mäntyharjun kunnan strategiassa kulttuuri on yksi keihään kärki ja elämyksiä Mäntyharjulta löytyykin runsaasti, kuten museoita ja kulttuuritiloja. Taidekeskus Salmela on monitaiteellinen elämys kirkonkylän kulttuurimiljöössä, jonka tarjoamaa kokonaisuutta komppaa 200-vuotias Iso-Pappilan museoalue sekä jyhkeä hirsikirkko. Teatteria tarjoilee Koirakiven Nuorisoseura sekä Mäntyharjun Kesäteatteri. Elokuvista voi nauttia Elokuvateatteri Kinossa. Mäntyharjulla kannattaa juhannuksen jälkeisenä maanantaina suunnata markkinoille, joilla on myyjiä ja ostajia satapäin! Elokuussa pääsee nauttimaan  Ilokuvafestivaaleista.

eroakiireesta_mantyharju_taidekeskus_salmela_Jenni_Höök
Taidekeskus Salmela

Luonto– ja liikuntamahdollisuuksissa on mistä valita; polkureitit, ladut ja järvet tarjoavat puitteet perheretkille ja haasteita on myös kokeneemmille luontoharrastajille. Voit yhdistellä aktiviteetteja ja harrastaa ulkoilua, vaellusta, golfia Väntti-Golfissa tai Vola-Golfissa, moottorikelkkailua, motocrossia, frisbeegolfia. Voit meloa Linkkumyllylle, maastopyöräillä kansallispuistoon, tai narrata kaloja Miekankoskella. Valittavanasi on kymmeniä kilometrejä sisämaa- ja vesireittejä. Elämyksellisiä kokemuksia tarjoaa Mäntyharju-Repovesi retkeilyreitistö, joka lähtee Mäntyharjun keskustasta. Ympärivuotinen reittiverkosto soveltuu kaikenikäisille ja osittain liikuntarajoitteisille. Repovedellä voit meloa, patikoida, hiihtää ja pyöräillä. Reitistön varrelta löytyy mukavasti myös taukopaikkoja.

Kisalan sisäliikuntahalli sijaitsee Mäntyharjun urheilupuistossa. Hallissa voi harrastaa esimerkiksi Mäntyharjun Virkistyksen riveissä monenlaisia sisäliikuntalajeja. Urheilupuistossa on kesäaikaan jalkapallo –ja pesäpallokentät, tenniskentät sekä suosittu metsäleikkipuisto. Urheilualuetta kiertää valaistu kuntorata, jossa talvella luonnollisesti hiihdetään. Metsäleikkipuiston yhteydessä on talviaikaan katettu tulipaikka ja pulkkamäki. Lähellä keskustaa sijaitsee suosittu Pappilanniemen ulkoilualue, joka tarjoaa hyvät, opastetut reitit liikkumiseen. Ulkoilureitin varrella on Nuotioniemen laavu ja nuotiopaikka. Liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista saat lisätietoja myös paikalliselta Suomen ladun jäsenyhdistykseltä Mäntyharjun Reissupolulta.

Musiikin opiskelun mahdollistaa Mikkelin Musiikkiopiston Mäntyharjun toimipiste ja kansalaisopistossa on vuosittain tarjolla noin 160 kurssia. Mäntyharjulla on myös runsaasti yhdistys- ja järjestötoimintaa.

eroakiireesta_mantyharju_kirkko_Jenni_Höök
Mäntyharjun kirkko. Rakennus on Suomen toiseksi suurin puukirkko ja samalla Suomen suurin lamasalvosrakenteinen hirsirakennus.

Mäntyharjun tapahtumia voit seurata kunnan sivulta sekä MikkeliNyt -sivulta. Lisää palveluita, tekemistä ja kokemista löydät VisitMäntyharju tai  VisitMikkelin Mäntyharju-sivuilta.

Kuvat Jenni Höök.