Pertunmaa

Pertunmaa – puhdas luonto ja kalaisat veet

Pertunmaalla on monipuolista metsä- ja kulttuurimaisemaa, jossa mieli rauhoittuu. Pertunmaan metsille on ominaista rehevä maapohja ja runsaat koivuiset sekametsät. Maastoltaan metsäalueet ovat vaihtelevia, järvien ja lampien pirstoamia. Ulkoilu näissä maisemissa on nautinto!

Pertunmaalla on monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja liikunnan harrastamiseen.
Palloilu- ja liikuntahalli Kisarannassa voi pelata mm. tennistä ja sulkapalloa sekä harrastaa muuta liikuntasaliin sopivaa. Lisäksi Kisarannasta löytyy kuntosali ja sauna. Ulkonakin pääsee lyömään tennistä, frisbeegolfaamaan, jääkiekkoilemaan, hiihtämään, lenkkeilemään, uimaan  sekä  liikkumaan urheilukentällä. Pertunmaalla on myös oivallisia retkeilyreittejä.

Liikuntakalenterista löydät koko Pertunmaan alueen liikuntatarjonnan. Tiesitkö, että Pertunmaalla on tarjolla ilmaista liikunta- ja hyvinvointineuvontaa kunnan liikuntaohjaajalta?

Pertunmaan kulttuuritoimi tuottaa kuntalaisille kulttuuripalveluja, tukee asukkaiden omaehtoista harrastustoimintaa ja järjestää tapahtumia. Itä-Hämeen opiston kansalaisopisto toimii mm. Pertunmaalla ja tarjoaa nuorille ja aikuisille tilaisuuden kehittävään ja virkistävään opiskelu- ja harrastustoimintaan. Kunnassa toimii myös kymmeniä yhdistyksiä. 

Pertuntori sijaitsee keskellä kylää kauniin Pienvesi-järven rannalla. Se tarjoaa mm. tuoretta lähiruokaa ja käsitöitä, torilla on mukava nauttia kesäisistä päivistä.

eroakiireesta_pertunmaa_vapaa-aika

Pertunmaalla on historiaa. Kauniin luonnon lisäksi  menneet ajat ovat käsin kosketeltavissa. Esimerkiksi Vanha-Rantalan talomuseossa kokee vanhan ajan tunnelman.  Lisäksi Kuuselan Kalmisto ja Alaknaappilan tuulimylly ovat kokemisen arvoisia.

Pertunmaa tarjoaa yhteisöllisyyttä, tekemisen meininkiä ja elämyksiä. Esimerkkeinä Pertun Päivät, juhannusjuhlat, Pihaporinat, puutarhajuhlat ja markkinat. Tapahtumia voit seurata kunnan ja MikkeliNyt -sivuilta. Lisää tekemistä ja kokemista löydät VisitPertunmaa -sivulta.