Puumala

Puumala – Saimaan kaunein

Saaristokunta Puumala on veden ja luonnon keskellä. Tuhat Saimaan saarta ja 3000 rantakilometriä, puhdasta vettä ja raikasta ilmaa. Voisiko paremmin vapaa-aikaa viettää!

Aktiviteetteja ei kunnasta puutu, tekemistä riittää ympäri vuoden. Ulkoilua ja liikuntaa voi harrastaa vaikkapa meloen, patikoiden, golfaten – isosti, ministi tai frisbiisti, kalastaen, pyöräillen ja tietenkin veneillen.

eroakiireesta_vapaa-aika_puumala
Juho Kuva/VisitFinland

Kokeilepa vaikka upeaa Norppapolkua! Tai miten olisi Puumalan saaristoreitti, joka tarjoilee 60 kilometriä kaunista Saimaan luontoa ja persoonallisia matkailupalveluja? Puumalan kunta on myös mukana Saimaa geopark -hankkeessa.

Puumalassa on monipuoliset mahdollisuudet omatoimiseen  liikkumiseen sekä ryhmätoimintaan. Kunta yhdessä eri järjestöjen kanssa tarjoaa monenlaista toimintaa ja liikunnallisia tapahtumia kaikenikäisille kuntalaisille. Kauniissa luonnossa on luontopolkuja, pelailupaikkoja, uimarantoja sekä harjoitteluvälineitä. Sisäliikuntaa varten löytyvät tilat urheiluhallilta, jossa on kunto- ja liikuntasali sekä kiipeilyseinä.
Kunnan liikuntatarjonta löytyy kätevästi liikuntakalenterista.

Jos yhdistyselämä kiinnostaa, Puumalan Luontoretkeilijät ry järjestää retkiä ja tapahtumia. Puumalan Kylätupa on kaikille avoin foorumi, jossa voi toteuttaa omia ideoitaan yhdessä muiden kanssa. Myös kansalaisopisto tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia.

Kulttuuri on iloinen asia! Puumalassa kulttuurista voi nauttia konserteissa, museoissa sekä harrastajateatterissa. Lisäksi esimerkiksi Sahanlahti Resortin pakopelihuonetta kannattaa käydä kokeilemassa!

Puumala tunnetaan mm. Siltakemmakoistaan sekä Kirjakemmakoistaan. Lisää tapahtumia löydät kunnan tapahtumakalenterista tai MikkeliNyt -sivulta. Tekemistä ja elämyksiä löydät VisitPuumalan – tai VisitMikkelin Puumala -sivulta.