Vastavirtaan – koti Mikkelissä, työ Juvalla

Aloitin keväällä 2017 Juvalla uudessa työpaikassa, ammatissa ja uudella paikkakunnalla. Juvalle minut houkutteli mahdollisuus työskennellä ja kehittyä auktorisoidussa tilitoimistossa Savon Tilipiste Oy:ssä. Pohjakoulutukseni olen hankkinut Mikkelissä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa, Xamkissa.

Asun Mikkelissä reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Juvalta ja parin vuoden päästä matka vielä lyhenee, kun 5-tien uusi linjaus valmistuu. Etäpäivän tekeminen kotona onnistuu, kunhan vaan malttaa olla poissa mukavien työkavereiden luota.

Asiakkaita ympäri Suomen
Asiakkaani ovat pääsääntöisesti Etelä-Savon alueelta ja lisäksi pitkin Suomea etelästä pohjoiseen. Aineistot kulkevat sekä sähköisesti että perinteisellä postilla asiakkaan toiveen mukaan. Yhteistyö sujuu hyvin, on välimatka sitten pitkä tai lyhyt.

Ammattitaidon ylläpitämiseksikään ei aina tarvitse matkustaa kauas. Esimerkiksi Kauppakamari ja Verohallinto järjestävät koulutuksia Mikkelissä. Webinaareja katsomme yhdessä työporukan kanssa.

Juvalta löytyy kivoja juttuja
On ollut kiva tutustua Juvaan tarkemmin. Esimerkiksi 1960-luvun harrasteautolleni löysin moottorin tiivistysremontille tekijän juvalaisesta korjaamosta. Ja osiakin saan tilattua samasta paikasta.

Kauppa-asioita on helppo hoitaa Juvalla. Ruokakaupasta saa töiden jälkeen tarpeelliset ostokset mukaan nopeasti. Rautakaupassa tulee piipahdettua ruokatunnilla. Lähiapaja-verkkokauppa on juuri avattu ja vielä testaamatta. Järvikala suoraan tuottajalta kiinnostaa kovasti.

Näin keski-ikäiselle kunnon ylläpitäminen on tärkeää ja aloitinkin kuntosalikäynnit personal traineriksi opiskelevan Tuulan ohjauksessa. Juvalta löytyi niin kuntosali kuin -ohjaajakin. Tykkään mennä salille aamulla ja treenin jälkeen on vain lyhyt siirtymä työmaalle.

Työporukan kanssa joululounaalla Juvan Teahouse of Wehmaissa.

Kulinarismia ja kulttuuria 
Joskus tulee ajettua Juvalle vapaapäivänäkin ruokaretkelle TeaHouse of Wehmaisiin. Hienot tee-elämykset ja englantilaiset herkut vetävät puoleensa. Eikä aina malta mennä suoraan kotiin, varsinkaan silloin, kun tunnettu professori on pitämässä esitelmää Partalan Kuninkaankartanossa. Ensi kesänä on aikomus mennä kiertämään luonto- ja kulttuuripolku kierros.

Tule Sinäkin nauttimaan Mikkelin seudun ihanuuksista ja lupaa itsellesi ero kiireestä!

 

 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Markus Tikkanen
mikkeliläinen kirjanpitäjä, palkanlaskija
mies, joka kulkee vastavirtaan

Teksti ja kuvat: Markus Tikkanen