Töihin Mikkeliin – yhdistä Mikkeli, mökkikunta, kotikunta

Työskentelen Miprolla henkilöstöpäällikkönä ja törmäsin Solmu-projektiin rekrytointikumppanimme kautta. Mietimme Psyconin kanssa, kuinka muualla asuvia houkutellaan töihin Mikkeliin ja autetaan kotoutumaan uuteen kaupunkiin. Löytyi Solmu. Sattumalta se sijaitsee Rantakylässä naapurirakennuksessamme. Tarvitsimme lappeenrantalaisten apua löytääksemme palvelun.

Yhteistyön kautta osaajille töitä
Solmun palveluun hakeutuu Mikkelin seudulle muutosta kiinnostuneita ja Mira vinkkaa heille alueen työnantajista. Solmulla on ollut useita näyttäviä kampanjoita alueelle muuttajien houkuttelemiseksi. Koen alueellisen yhteistyön tärkeäksi.

Aloitimme yhteistyön Solmun Helenan kanssa ja nyt olemme jatkaneet aktiivista yhteydenpitoa Miran kanssa. Annan Solmun yhteystiedot alueelle muuttaville tai muuttamaan aikoville työntekijöillemme. Mira antaa ajantasaista neuvontaa Mikkelin palveluista, joista muuttaja on kiinnostunut. Olemme löytäneet myös hyviä hakijoita teknisiin tehtäviimme Solmun kautta. Kasvuyrityksenä haemme uusia ICT-osaajia, Java-koodareita, automaatio- ja sähköosaajia sekä huoltoinsinöörejä.

Mipron pääkonttori sijaitsee Mikkelissä ja täällä työskentelee sata miprolaista. Lisäksi meillä on toimipaikat Espoossa, Oulussa ja Tallinnassa. Tiloissamme työskentelee myös kumppaneiden henkilöstöä rinnakkain miprolaisten kanssa. Uusista Mikkelin työntekijöistä suurin osa asuu jo Mikkelissä ja osalla uusista työntekijöistämme on aiempaa Mikkeli-taustaa. Tänne on muuttanut myös uusmikkeliläisiä, joille kaupunki on uusi. Osa asuu viikot Mikkelissä ja palaa viikonlopuksi kotiseudulleen, osa käy töissä lähialueen kunnista.

Töistä mökille ja välillä toiselle kotipaikkakunnalle – sujuvasti
Minä itse olen yksi paluumuuttajista. Viisi vuotta sitten löysin Miprolta kiinnostavan tehtävän, joka sai minut palaamaan kotiseudulleni. Olen syntynyt Hirvensalmella ja asunut lapsuuteni sekä käynyt koulut Mikkelissä. Jatko-opiskelut veivät minut muualle Suomeen. Työ on saanut minut palaamaan Mikkeliin nyt jo toista kertaa. Asun viikot Mikkelissä ja viikonloput toisessa kodissani Jyväskylässä.

Mikkelissä kaikki on kävely- tai pyöräilymatkan päässä. Kaupunki on kehittynyt ja muuttunut sinä aikana, kun olen välillä asunut vuosia muualla. Silti kaupunki tuntuu tutulle. Nautin myös siitä, että voin yhdistää mökkeilyn ja työssäkäynnin. Meillä on Hirvensalmella kesäpaikka, joka on entinen mummolani. Kesällä ajan mopolla Hirvensalmelta töihin Rantakylään. Paras tapa aloittaa työpäivä on tehdä työmatka mopolla. Ja mikä mahtava mopoilukesä onkaan takana. Mikkelissä työskentely mahdollistaa sen minulle.

Kati Riittinen
henkilöstöpäällikkö
Mipro Oy

Teksti ja kuva: Kati Riittinen