Mikkeli

Mikkeli – urbaania elämää ja luonnonrauhaa

Mikkeli elää voimakasta muutoksen ja kehityksen aikaa. Keskustan alueella on tehty mittavia uudistuksia, Kalevankankaalle valmistui upea monitoimiareena Saimaa Stadiumi ja rakenteilla on Euroopan ja samalla yksi maailman moderneimpia jätevedenkäsittelylaitoksia. Ympäristön hyvinvointiin vaikuttaa myös vihreän liikkumisen edistäminen. Lisäksi elinkeinojen hyvinvointia tukee  mm. valtatie 5:n rakentaminen ja muut investoinnit.

Erityisen hyvin Mikkeli tunnetaan metsä-, luomu- matkailu- ja vapaa-ajan sekä digitaalisesta osaamisestaan. Mikkelissä on paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä, mutta myös suuria työllistäjiä. Tunnettuja Mikkelissä toimivia yrityksiä ovat mm. UPM-Kymmene Wood Oy, Mölnlycke Health Care, Mipro Oy, Fujitsu Finland, Rejlers Finland Oy, Environics Oy, Savonlinja, Versowood ja Siimet Oy. Paikallisuutta edustavat myös Saimaa Brewing Company, OiOi Collective Oy, Observis Oy, Opa Muurikka Oy, Pirtin Kehräämö sekä BioHauki Oy.

Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut vastaa kaupungin työllisyydenhoidosta. Tehtäviin kuuluvat nuorten ja pitkään työttömänä olleiden työllistymisen edistäminen, kaupungin palkkatukityöllistäminen, velvoitetyöllistäminen sekä kaupungin työllistämisperusteiset oppisopimukset. Lisäksi työllisyypalvelut koordinoi siviilipalveluksen suorittamista kaupungin yksiköissä.

Mikkelin kaupungin avoimet tehtävät julkaistaan Kuntarekryn sivulla. Muita avoimia työpaikkoja voit selailla mm. TE-palveluiden sivuilta ja lisää työnhaun linkkejä löydät Työ ja yrittäjyys -sivultamme.

Yrittäjyys

Mikkelissä tuetaan elinkeinoja ja yrittämistä  – yrityksen kaikissa kehitysvaiheissa. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n (MikseiMikkeli) asiantuntijat auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaansa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Apua on saatavilla myös omistajavaihdoksiin ja tarjolla on PK-yrityksille suunnattu hankinta-asiamiespalvelu sekä Mikkelin kaupungin ja kaupunkikonsernin hankintatoimen kehittämis- ja tukipalvelut.

Toimitiloja voi kysyä Kiinteistökehitys Naistinki Oy:ltä, joka on Mikkelin kaupungin omistama, toimitiloihin erikoistunut yhtiö. Naistinki omistaa, hallinnoi, kehittää ja vuokraa liike- ja teollisuustiloja pääasiassa yksityisten yritysten käyttöön. Lisäksi MikseiMikkeli ylläpitää tontti- ja toimitilarekisteriä, josta vapaita tontteja ja toimitiloja on helppo kartoittaa. MikseiMikkeli antaa myös henkilökohtaista tontti- ja toimitilaneuvontaa.
Yhteisöllisiä työtiloja on tarjolla Mikkelin keskustassa HUB Otonkulmassa.

Mikkelissä toimii myös Etelä-Savon Yrittäjien paikallisyhdistys.