Etätöihin

Etätöihin Mikkelin seudulle

Onko sinulla mielenkiintoinen työpaikka, joka sijaitsee muualla kuin Mikkelin seudulla? Voisiko sitä tehdä etänä?

Tai löysitkö seudultamme unelmiesi kodin tai vapaa-ajanasunnon, mutta työpaikka on vielä hakusessa? Oletko pohtinut etätyömahdollisuutta?
Vai teetkö jo työsi etänä?

Mikkelin seudulta löytyy tiloja etätyön tekemiseen, mikäli kaipaat vaihtelua kotona tai vapaa-ajanasunnolla työskentelyyn. Elo Mikkelin seudulla tarjoaa väljyyttä ja rauhaa, ja silti kaikki tarpeelliset palvelut. Arki sujuu sutjakasti, eivätkä ruuhkat vaivaa.

Tutustu kuntien etätyötiloihin alta.

Hirvensalmi

Kunnanvirastolla on vuokrattavana etätyöpiste. Tilassa on työpöytä, tuoli, neuvottelupöytä, videotykki ja tarvittaessa nettiyhteys. Tilassa käytetään aina omaa tietokonetta. Varaukset kunnan neuvonnan kautta 015 727 111. Lisätietoja täältä ja hallintojohtajalta 040 660 4077.

Juvan kunnan logo.

Juva

Virastotalolla on tarjolla kalustettu etätyötila, jossa on tilaa kahdelle (2) ja tulostusmahdollisuus. Tila on maksuton ja huoneessa on nopea nettiyhteys sekä mm. videotykki ja valkokangas.
Tiedustelut ja varaukset täältä.

Kangasniemen kunnan logo.

Kangasniemi

Kirjastolla on WiFi-yhteydellä varustettu huone, jota voi varata etätyöskentelyyn ma-pe klo 8-18 väliseksi ajaksi.
Varaukset kirjastolta:  040 523 2210 / kirjasto@kangasniemi.fi.

Mikkeli

Keskusta:

Mikkelin pääkirjastolla on neljä (4) tutkijanhuonetta sekä neuvotteluhuone, johon mahtuu yhdeksän (9) henkilöä.  Neuvottelutilassa on videotykki ja tarjolla ilmainen wlan.
Varaukset: 050 311 7482mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi / kirjasto@sivistys.mikkeli.fi

Otonkulmassa on tarjolla erikokoisia toimisto- ja työtiloja Mikkelin keskustassa, torin laidalla. Vaihtoehtoina on eri jäsenyyksiä; kymppikorttia, kuukausipaikkoja ja huoneita.
Varaukset: 040 502 0583saara@otonkulma.fi.

Volat Oy tarjoaa kokous- ja työtiloja Mikkelin keskustan tuntumassa. Työpisteitä saatavilla yhden päivän vuokrauksesta kuukausivuokraan. Tiloissa onnistuvat kokoukset ja palaverit myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Lisätietoja ja varaukset verkkosivujen kautta.

Mikkelin yliopistokeskus, MUCin tutkijahotelli tarjoaa etätyötiloja tutkijoille.
Lisätietoja ja varaukset verkkosivujen kautta.

Taajamat:

Anttolassa Nuotta52Sata-kylätalon tilassa Anttolan keskustassa voi etätyöskennellä. Tila saadaan käyttöön kesäksi 2021.
Tiedustelut ja varaukset:
Taina Korhonen 0500 641 707tainakorhonen50@gmail.com

Ollinmäen viinitilan huviloita voi vuokrata etätyöskentelyyn, vaikka päiväksi kerrallaan. Uniikit kohteet sijaitsevat Saimaan rannalla.
Villa Maria Anttolassa (133m2) on mukava kohde esimerkiksi iltapalaverille tai pitemmän kaavan mukaan tiimityöskentelyyn yön yli. Lisäpalveluna savusauna ja ruokailut, oheisohjelmana viinitastingit ja maistelumenut.
3 makuuhuonetta, vuodepaikat 8 hengelle.
Tiedustelut ja varaukset:
sirpa.villanen@ollinmaenviinitila.fi / 0400 657 275, (015) 653 620.

Haukivuorella Haukivuoritalolla (Keskustie 49) on mahdollista etätyöskennellä ajalla 15.6. – 31.8.2021. Avaimen ja varauksen voi tehdä kirjastolla.

Ristiinassa sijaitsevien Mikkelin kaupungin vapaiden toimitilojen tiedustelut vuokraus@mikkeli.fi .

Ristiinasta löytyy myös entisistä pankin tiloista etätyötiloja. (Liikekeskus; Brahentie 16)
Tiedustelut: ak-asunnot@emmika.fi / 0400 258 601.

Ollinmäen viinitilan Villa Nestori Ristiinassa (122m2) on mainio kohde luonnon keskellä – voit tehdä töitä isolla terassilla linnunlaulun aikaan tai istua kuunvalossa uutta ideoimassa.
2 makuuhuonetta, parvi.
Tiedustelut ja varaukset:
sirpa.villanen@ollinmaenviinitila.fi / 0400 657 275, (015) 653 620

Suomenniemellä Lounaskahvila Niementähti ylläpitää Metsätähdessä etätyötilaa yhteistyössä Suomenniemen aluejohtokunnan kanssa. Tilassa on nopea tietoliikenneyhteys, ulkoinen näyttö sekä värilasertulostin.
Varaukset täältä löytyvällä varauskalenterilla. Lisätietoja myös Lounaskahvila Niementähdestä, 040 022 8402 / niementahti@gmail.com.

Mäntyharju

Kirjastolla on etätyötila Kuutio, jota voi varata 1-4 tunniksi per päivä. Varaukseen tarvitaan voimassa oleva Lumme-kirjastojen kirjastokortti. Etätyötila on varustettu videoyhteydellä, lisäksi käytössä on kirjaston langaton verkko.
Varaukset kirjaston virallisina aukioloaikoina aina henkilökunnan kautta joko soittamalla 044 770 7229 tai käymällä asiakaspalvelussa.
Lisätietoja kirjastolta.

Monitoimihalli Kisalassa sijaitsee myös etätyöpiste. Tilassa on kaksi erillistä työpistettä, joissa on sähköpöydät, työtuolit sekä nopea langaton verkkoyhteys. Etätyöpisteet on varattavissa Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Varaustilannetta pystyy selaamaan rekisteröitymättä, mutta varaus vaatii rekisteröitymisen järjestelmään.
Lisätietoja täältä tai tilavaraukset@mantyharju.fi.

Pertunmaan kunnan logo.

Pertunmaa

Ensisijainen etätyötila sijaitsee kunnantalolla, jossa on mahdollisuus tulostaa, skannata ja käyttää kokoustiloja. Pääsääntöisesti etätyötila on käytössä ma-pe klo 9-15.
Toissijainen etätyötila sijaitsee Kuortin kylätalolla, jossa on perustila etätyöskentelyä varten.
Etätyöskentelytiloja voi tiedustella 015 770 0241keskustoimisto@pertunmaa.fi

Puumalan kunnan logo.

Puumala

Kunnantalolla on kaksi (2) esteetöntä etätyöhuonetta, joissa on langaton verkko. Lisäksi yksi huone sijaitsee Liikekeskuksessa, jonne tilan käyttäjä järjestää tarvittaessa omat verkkoyhteydet.
Varaukset kunnan asiointipisteen kautta 015 888 9500.
Lisätietoja täältä.

Huomioitavaa! Keväällä 2021 kunnantalon tilat on varattu rokotustarkoituksiin, joten ne vapautuvat vasta, kun rokotukset on hoidettu.

Eroa kiireestä -blogi

Lue kokemuksista, elämästä ja asioista Mikkelissä ja seudun kunnissa. Kirjoittajat edustavat eri tahoja ja kertoilevat erilaisista asioista – ihmiseltä ihmiselle. Toivottavasti saat eväitä elämäsi remonttiin ja uuden suhteen solmimiseen – Mikkelin seudulle. Oikein mukavia lukuhetkiä!

Katariina Ryhänen. Mikkeli.

IT-työntekijän arki Saimaan äärellä

Seija Paksu. Puumalan muuttoagentti. Kuva Timo Hämäläinen.

Aurinko nousee Puumalasta

Otso Paakkinen Pertunmaa. Mikkelin seutu.

Pertunmaa – kasvun paikka

Mekin valitsimme Mikkelin seudun!

Lue kiireestä eronneiden, muuttaneiden, pitkään asuneiden ja yritysten tunnelmia. Miksi Mikkelin seutu? Mikä muuttui, mikä yllätti, missä ollaan nyt? Lue, miksi Mikkelin seudulla viihdytään!