Työ ja yrittäminen

Työ ja yrittäminen

Työ ja yrittäminen Mikkelin seudulla – monipuolisia vaihtoehtoja sekä työntekijälle että työnantajalle!

Etsitkö töitä? Vai kiinnostaisiko yrittäjyys? Kenties etsit uutta sijoittumispaikkaa jo toimivalle yrityksellesi? Olipa tilanteesi mikä hyvänsä, Mikkelin seutu tarjoaa monia mahdollisuuksia ja tukea työllistymiseen tai itsensä työllistämiseen.

Mikkelin seutu on yksi Suomen yrittäjävaltaisimmista seuduista väestön määrään suhteutettuna. Meillä on paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä, mutta myös isoja, kansainvälisiä työllistäjiä.
Seudulla on vahva metalli- ja metsäteollisuusosaaminen. Biotalouteen kohdistuu suuria investointeja, joiden arvioidaan vaikuttavan positiivisesti mm. puun kysynnän kasvuun ja teknologiateollisuusyritysten myönteiseen kehitykseen. Potentiaalia nähdään myös bioenergiaosaamisessa, metsä­bio­mas­san prosessointiosaamisessa ja materiaali- sekä ympäristöteknologiassa.

Työllistävimpiä toimialoja ovat sosiaali- ja terveysala, teollisuus, kauppa, alkutuotanto ja rakentaminen. Teollisuuden työpaikkoja on erityisesti puutuote-, metalli- ja elintarviketeollisuudessa. Työntekijätarpeita on  ammattibarometrin mukaan erityisesti eräissä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä, erityisopettajissa, siivoojissa, ravintola-alan työntekijöissä, rakennusalan työnjohtajissa, puhelinmyyjissä, koneistajissa ja hitsaajissa. Myös erilaisten sovellusasiantuntijoiden tarve on kasvussa.

Seudun luonnonvarat, luontoarvot, teknologiaosaaminen sekä vesi, metsä, ruoka ja matkailu tarjoavat alueella toimiville ja tänne sijoittumista suunnitteleville yrityksille erinomaisen toimintamahdollisuuden. Seutu tunnetaankin vahvasta mökkikannastaan ja on monille juuri SE vapaa-ajan paratiisi, jonne suunnataan loma-aikoina. Kausityö lisääkin työpaikkojen määrää etenkin kesäisin.

Työnhaku käy työstä ja vaatii valtavasti aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Onneksi työnhakuun löytyy hyviä vinkkejä mm. TE-palveluiden sivuilta. Sivuilta löydät esimerkiksi työhakemus- ja CV-malleja, vinkkejä haastatteluun ja lisää työpaikkasivustoja.
Työnhakuvideo, videoCV on tätä päivää. Moni työnantaja toivoo lyhyttä esittelyvideota työnhakupapereiden lisäksi. Mallivideolla on tärpit, mitä kaikkea videossa tulisi olla.

Tietoa urasuunnitteluun tarjoaa myös ForeAmmatti -sivusto.  Lisää työpaikkoja voit etsiä mm. näiltä työnvälityskanavilta:

Yrittäjyyteen saat Mikkelin seudulla tukea, olit sitten aloittava tai jo konkariyrittäjä. Maksutonta yrittäjäneuvontaa yrityksen perustamiseen tai ostamiseen  saat Mikkelin seudulla Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus DYNAMOsta. Tontti- ja toimitilaustalöydät seudun yritystontit ja toimitilat. Yritystulkki on tarkoitettu niin alkavalle kuin jo toimivalle yritykselle. Sieltä löydät perustiedot yrittämisestä.
TE-palveluiden sivuilta löydät tietoa esimerkiksi rekrytointiin saatavista tuista.
Etelä-Savon ammattiopiston oppisopimuspalvelut antaa tietoa oppisopimuksella kouluttamisesta. Oppisopimus on tehokas tapa hankkia osaajia.

Etelä-Savon Yrityspörssi listaa alueemme myytävät yritykset ja liiketoiminnat. Palvelussa voit myös etsiä yrittäjää tai tehdä ostoilmoituksen.

Etelä-Savon Yrittäjät on mukana yrittäjän arjessa. Yrittäjäjärjestö tekee parhaansa tukeakseen ja turvatakseen yrittäjien toiminnan olosuhteet. Yhdessä alueemme paikallisyhdistysten kanssa järjestöllä on merkittävä rooli paikallisessa ja maakunnallisessa kehittämis- ja vaikuttamistyössä.

Kauppakamari tarjoaa yrityksille palveluita, vaikuttamista, julkaisuja, tietolähteitä ja edunvalvontaa sekä auttaa verkostoitumaan. Kauppakamarin tärkeimpänä tehtävänä on edistää yritysten toimintaa ja kasvua. Etelä-Savon kauppakamari on merkittävä alueellinen vaikuttaja ja yritysten edunvalvoja.

Etelä-Savon ELY-keskus tarjoaa mm. julkaisuja sekä koulutus-, lupa- ja neuvontapalveluita.

Etelä-Savo ennakoi -sivusto toimii aluetta koskevan tiedon jakamisväylänä. Sivustolla ylläpidetään ajantasaista tilannekuvaa maakunnan kehityksestä sekä hahmotellaan tulevaisuutta trendien ja kehityskulkujen valossa. Sivusto on tarkoitettu kaikkien Etelä-Savon tilannekuvasta ja tulevaisuudennäkymistä kiinnostuneiden käyttöön ja sen toteutuksesta vastaa Etelä-Savon maakuntaliiton Etelä-Savon ennakointiverkko -hanke.

Tutustu Mikkelin seudun kuntien; Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan mahdollisuuksiin sivupalkista.

Lisää elämisestä Mikkelin seudulla asumisenlapsiperheiden sekä vapaa-ajan ja opiskelun sivuillamme.